Her er vores egen sol med resten af Mælkevejen i baggrunden, som den ser ud i Google-eksperimentet '100.000 Stars', der viser vores galakse interaktivt.
Her er vores egen sol med resten af Mælkevejen i baggrunden, som den ser ud i Google-eksperimentet '100.000 Stars', der viser vores galakse interaktivt.
Først kom Google Maps og Google Earth, der gjorde det muligt at besøge hele vores klode fra din dagligstue. Siden kom den noget mindre jordnære Google Mars, der gør det muligt at navigere rundt på vores røde naboplanet.

Nu er Google så gået helt amok og har lanceret projektet '100.000 Stars', der er et interaktivt kort over vores galakse Mælkevejen. I den interaktive udgave af vores kosmiske hjemstavn har man mulighed for at besøge vores egen sol og solsystem. Derfra kan man zoome ud helt eller gradvist, for at se vores galakse.

Man kan også klikke på enkelte dele af galaksen og blive lidt klogere. Eksempelvis har Google beskrivelser klar, hvis man klikker på de stjerner, hvis navn optræder på kortet.

Et tilfældigt eksempel kan være stjernen 'Vega', hvor man bl.a. kan læse, at stjernen er den femte klareste på nattehimlen og den næstklareste set fra nordlige del af vores planet. Og at Vega ligger 25 lysår fra vores egen stjerne Solen.

Helt interaktivt er '100.000 Stars' dog ikke. Man kan nemlig ikke frit besøge alle de stjerner, man vil - kun nogle udvalgte. Men mon ikke det er noget Google arbejder på at lave.

Hvis du synes, det hele er en anelse uoverskueligt, så er der heldigvis sørget for en kort introtur, som hjælper med at give et overblik.

Vil du selv på galaktisk rumrejse med Google, så kan du klikke her.

God fornøjelse!
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.