Tanya Angus som hun så ud før sygdommen tog fart og som hun så ud kort før sin død.
Tanya Angus som hun så ud før sygdommen tog fart og som hun så ud kort før sin død. Foto: YouTube
Engang var hun en ung smuk kvinde med fast parforhold og et fast job.

Men det hele smuldrede mellem hænderne på den dengang 21-årige Tanya Angus fra Las Vegas, da hun desperat prøvede at fortælle sine omgivelser, at der var noget galt.

Hun er nu død - 34 år gammel - af den meget sjældne sygdom acromegaly, der får folk til at vokse, til de bliver så store, at deres kæmpekrop giver op.

Lizzie Velasquez


kvinde


Mandag oplyste Tanya Angus hjemmeside, at hun var død, fordi hendes hjerte havde svigtet på grund af hendes store størrelse. På det tidspunkt var hun 2,19 meter høj og vejede 200 kilo.

Hun fik først diagnosen sent i livet, men begyndte allerede at vokse uhæmmet som 21-årig. I 1999 var hun 1,72 høj, men den naturlige højde forsvandt, og hendes hænder og fødder svulmede op til kæmpestørrelse.

Julia Manihuari


Tanya Angus levede i et smertehelvede, der betød, at hun mistede sit job i supermarkedskæden Wall Mart og hendes forhold til kæresten brast, da hendes forældre begyndte at sætte spørgsmålstegn ved, om hun var en kvinde.

Da den overvægtige kvinde endelig fik diagnosen acromegaly, begyndte omgivelserne at forstå, hvilke lidelser hun gik igennem. Hun kom i hormonbehandling og gennemgik flere operationer, men blev ved med at vokse og levede i konstant smerte, til hun til sidst ikke kunne gå, og kroppen gav op.

Nicole Delien, screendump


De pårørende er i dyb sorg over tabet af Tanya Angus, som de kalder en prinsesse og skriver på hendes hjemmeside.

- Vi takker alle for den enorme kærlighed og sympati, som I sender vores vej. Vi beder om jeres tålmodighed med vores svar-tid, da vi er lidt overvældede af forespørgsler fra journalister, emails og ord til gæsteborgen, da vi er ved at bearbejde vores sorg.

Tanya Angus blev landskendt i USA, da hun blandt andet medvirkede i programmet 'Hjælp - jeg er ved at blive en gigant'.

Omkring 200.000 amerikanere lider af acromegaly, men Tanya Angus var sjældent hårdt ramt af sygdommen.SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.