Kameler optræder som pakdyr i bibelske historier, men kamelen kom først til området langt senere, afslører kulstof 14-datering.

Israelske arkæologer har brugt kulstof 14-datering til at fastslå, hvornår tamme kameler ankom til Israel.

I en pressemeddelelse påstår forskerne, at deres undersøgelser direkte modsiger historiske hændelser, som beskrives i Bibelen, skriver Videnskab.dk.

Kameler er nævnt som pakdyr i de bibelske historier fra både Abraham, Josef og Jakob – historier, der findes i Det Gamle Testamente, og som dateres til perioden mellem 2000 og 1500 før Kristus.

Læs også hos Videnskab.dk: Se den 'siamesiske killing': Kat med to hoveder født i USA

Men ifølge arkæologerne fra det israelske Tel Aviv University ankom af de domesticerede kameler først til området langt senere, sandsynligvis mellem 1200 og 900 før Kristus.

Ifølge pressemeddelelsen fra Tel Aviv University udfordrer de nye undersøgelser de historiske oplysninger i Bibelen og er 'direkte bevis for, at teksten blev udarbejdet længe efter de hændelser, den beskriver.'

- Introduktionen af kamelen i vores region var en meget vigtig økonomisk og social udvikling. Ved at analysere arkæologiske fund fra steder, hvor der blev produceret kobber i Aravah Valley, var vi i stand til at anslå datoen for denne begivenhed med årtiers præcision snarere end århundreders præcision, siger arkæologen Dr. Erez Ben-Yosef i pressemeddelelsen fra Tel Aviv University.

Den nye undersøgelse er publiceret i tidsskriftet Tel Aviv.

Andre artikler hos Videnskab.dk:

Stort mysterium i ørkenen er endelig løst

Se en panda stå på hænder, mens den tisser

Gamle skrifter fortæller alternative historier om Jesus