Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

I weekenden gik det helt galt ved VM i Sauna, hvor en af finalisterne, russeren Vladimir Ladysjenskij, døde, mens den anden finalist og favorit, Timo Kaukonen fra Finland, blev indlagt på et hospital i Lahti med svære forbrændinger.

Tragedien skete efter de to finalister havde siddet blot seks minutter i den 110 grader varme sauna.

Desværre er det ikke første gang, at det, der i vores øjne kan synes som tåbelige konkurrencer, ender med fatal udgang.

Men det der for mange af os kan synes, som det rene vanvid, giver rent faktisk mening for andre, skriver engelske The Daily Mirror, der har fundet frem til en række andre "tåbelige" konkurrencer, der har haft en tragisk udgang.

- Mange mennesker søger disse ekstreme konkurrencer for at få lidt eventyr - chancen for at slippe ud af hverdagens monotoni for en stund, siger sportspsykolog Rhonda Cohen til The Daily Mirror og fortsætter: 

- Nogle mennesker - også selvom de ikke er elitesportsfolk - har så stor en trang til at vinde, at de er parate til at stille op i de mest latterlige konkurrencer. Og når det at vinde fylder så meget, så kan ens evne til at vurdere, hvad der er for farligt at konkurrere i forsvinde.

Ægstrem-spiser tæt på døden

Den ekstreme æggespiser Mort Hurst, fra North Carolina i USA, fik et slagtilfælde efter at have spist 38 blødkogte æg på 29 seconds i et rekordforsøg til Guinness World Record i 1991.

Da ægge-spiseren var kommet over slagtilfældet begyndte han at konkurrere i ekstreme spisekonkurrencer igen. Om det fatale rekordforsøg sagde han:

- Jeg vidste, at jeg pressede mig selv ud over min krops grænser.

Sid på is-konkurrence

Tre mennesker endte ti uger på hospitalet med yderst svære forfrysninger efter en radiokonkurrence, hvor deltagerne skulle sidde på minus 78 grader kold tøris. Radiokanalen BRMB fra Birmingham blev idæmt en bøde på cirka 150.000 danske kroner for den tåbelige konkurrence, med den tragiske udgang.

Et af ofrene Helen Terry sagde efterfølgende:

- Det var de værste forfrysninger sygeplejerskerne nogensinde havde set.

Hånd på bil-konkurrence endte med selvmord

En "Hold den ene hånd på en bil"-konkurrence, hvor deltagerne holder den ene hånd på en bil, og den sidste mand, der står der vinder bilen, blev for meget for den 24-årige Richard Vega.

Efter 72 timer i Longview, Texas, slap han bilen gik over vejen, brød ind i et supermarked, tog en pistol og skød sig selv. Dru Laborde fra KYKX Radio, der arrangerede konkurrencen, talte med Richard Vega før han gav op.

- Han havde det fint, sagde radioværten om den unge mand, der så tragisk skød sig selv, da han måtte give op.

Død for en Wii

Jennifer Strange deltog i en "Hold your wee for a Wii”-konkurrence, hvilket bedst kan oversættes med, at man skal undlade at tisse for at vinde en af de populære spillekonsoller.

Den 28-årige kvinde fra Californien skulle som de øvrige deltagere drikke en 0,2 liter-flaske hvert kvarter og holde på vandet så længe som muligt. Efter ca. 9 liter gik det galt, kvinden døde. 

Jennifer Stranges familie fik tilkendt en erstatning på cirka 100 millioner kroner.

Farlige oste

Den årlige osterulnings-konkurrence på Coopers Hill i Gloucestershire er kendt for at være farligere end det tilforladelige navn, måske antyder.

I 1997 blev ikke mindre end 18 mennesker skadet af at jagte den rullende ost ned ad bakken.

Død af en spytklat

Da den 23-årige Bartosz Drobek i 2005 deltog i en langspytnings-konkurrence i Mount Pleasant, Illinois ville han læne sig ud over en balkon på 2. sal for at spytte længere. Bartosz Drobek fik overbalance og faldt seks meter ned.

Den 23-årige langspytter døde senere af sine kvæstelser på hospitaler.

Har du eksempler på andre skøre konkurrencer, der er gået galt på den ene eller anden måde, så skriv herunder:

Andre læser også