Den fem-årige Brayden Denton var vild med superhelte. 8. maj tabte han kampen til en ondartet hjernesvulst, og hans mor sørgede for, at hendes søn blev begravet af superhelte. 
Den fem-årige Brayden Denton var vild med superhelte. 8. maj tabte han kampen til en ondartet hjernesvulst, og hans mor sørgede for, at hendes søn blev begravet af superhelte.  Foto: Facebook
Historien om den lille fem-årige Brayden Denton fra den lille amerikanske by Newton County går verden rundt i disse dage.

Det samme gør billedet fra hans begravelse, hvor seks mænd i forskellige superhelte-kostumer bærer hans kiste til graven.

For godt et år siden fik den lille dreng konstateret en sjælden form for kræft i hjernen, og siden kæmpede han, med sin mors ord, som en superhelt mod den forfærdelige sygdom.

Sønnen var nemlig vild med superhelte og dyrkede - trods den dødbringende sygdom - sin lidenskab for mænd med superkræfter til det sidste.

Desværre forgæves.

Trods en omfattende strålebehandling gav hans lille krop op 8. maj, men midt i sorgen besluttede hans mor, at han skulle have en begravelse, der var en superhelt værdig.

Derfor fik hun de seks mandlige familiemedlemmer, der skulle bære sønnens kiste, til at klæde sig ud som Spiderman, Superman, Batman, Hulk og andre superhelte. 

På en mindeside på Facebook skriver moderen, Staci Denton:

- Vi vil aldrig glemme vores superhelt. Vi vil takke alle for de kærlige bønner og støtte, som I har vist. Vores familie gav ham en begravelse, som vi tror, Brayden ville have elsket med alle hans superhelte ved hans side.

Hun er meget overrasket over, at sønnens begravelse har vakt så stor opsigt.

Til avisen The New York Daily News siger hun, hvordan hun oplevede ceremonien:

- Mens jeg så dem bære Brayden, så jeg ham hele tiden for mig og forestillede mig, hvordan han sad deroppe og sagde: Det der er så cool. Det var hans verden. Det var sådan, han ville have ønsket det.

Braydens onkel, Cory Denton, var en af kistebærerne. Han var klædt ud som Thor, og han forklarede bagefter til tv-stationen CBS:

- Det var hårdt, men jeg gjorde det for ham.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.