En australsk amatørguldgraver gjorde onsdag et heldigt fund. Den kæmpe værdifulde klump overrasker eksperter

Ved hjælp fra sin metaldetektor fandt en amatørguldgraver, der ønsker at være anonym, en usædvanligt stor guldklump på hele 5.5 kg. Den lå begravet ca. 60 centimeter under jorden i nærheden af byen Ballarat i det sydøstlige Australien. 

Den sjovt Y-formede guldklump er af eksperter estimeret til mere end 300.000 australske dollars ifølge BBC. Det svarer til lidt over 1.7 millioner danske kroner. En lokal guldekspert har til BBC fortalt at der er guld i området og at flere lykkejægere har søgt vidt og bredt, men at der aldrig før er blevet fundet en klump så stor. Det forbavser flere eksperter på området. 

- Jeg har været guldgraver og forhandler i to årtier og kan ikke huske, hvornår en guldklump på over 2,8 kg sidst er blevet fundet her i området, siger guldeksperten Cordell Kent til BBC, der selv har været amatørguldgraver i flere årtier. Han fortæller også, at personen der fandt klumpen, har fundet flere små stykker før, men aldrig et så stort.

- .Guldfeberen var for 162 år siden, og Ballarat producerer stadig guld. Det er helt uhørt, siger Cordell Kent. 

 Den heldige finder benyttede sig ifølge australske medier af en meget fintfølende metaldetektor, der kan finde guld dybt under jordoverfladen. Også selvom det er blevet gennemsøgt flere gange. 

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.