Sidste år solgte en kinesisk dreng sin ene nyre for at få råd til at købe Apple produkter. Nu bliver personerne bag operationen fængslet.

Apples produkter er for alvor blevet populære i Kina og nogle går lidt længere end andre for at få fingrene i dem.

En 17-årig dreng valgte sidste år at sælge sin ene nyre for at kunne erhverve sig de dengang spritnye iPad 2 og iPhone 4. Drengen modtog i omegnen af 20.000 yen, hvilket svarer til 18.000 kroner, for sin nyre, men senere blev drengen livstruende syg og personerne bag operationen blev herefter pågrebet af kinesisk politi.

Læs også: Stortest: De bedste og værste tastaturer til din iPad

Handel med menneskelige organer er forbudt i Kina og syv ud af de ni tiltalte i sagen står til at skulle i fængsel. Hovedbagmændene, kirurgen og manden, der arrangerede handlen, skal begge mellem tre og fem år i fængsel. De modtog lidt over 50.000 yen hver i forbindelse med operationen på den 17-årige. Ifølge Übergizmo har de tiltalte betalt over 1,47 millioner yen til drengens familie for at få formindsket deres straf.

Den 17-årige dreng kom i kontakt med de nu dømte bagmænd, da han på internettet faldt over en annonce, der reklamerede med, at man kunne sælge sin nyre for 20.000 yen. Drengen rejste derefter til Chenzou, hvor hans nyre blev fjernet på et hospital. Efter at være blevet udskrevet fra hospitalet købte drengen en iPad 2 og iPhone 4, hvilket vagte hans forældres opsigt, og de kontaktede derfor de kinsiske politi.

Kilde: Übergizmo


SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.