To forfrosne elefanter fra et polsk cirkus er reddet fra døden ved hjælp af vodka.
To forfrosne elefanter fra et polsk cirkus er reddet fra døden ved hjælp af vodka. Foto: Steffen Ortmann (arkiv)

De fleste opfatter nok snarere vodka som en kilde til fuldskab og hovedpine end som en reel livsredder. Men vodka har reddet to elefanter fra et polsk cirkus, der efter en brand i deres trailer var nødsaget til at stå ude i den sibiriske kulde. Det skriver BBC ifølge b.dk.

Med temperaturer ned mod minus 40 grader fik elefanterne forfrysninger i ørerne, og dyrepasserne tænkte derfor hurtigt og lavede en blanding af vodka og varmt vand, som dyrene slubrede i sig.

- De begyndte at brøle, som om de var i junglen. Måske var de glade, fortæller myndighederne ifølge BBC til det russiske nyhedsbureau Ria Novosti.

Efterfølgende blev elefanterne transporteret til en opvarmet garage, som tilhører en lokal skole. BBC skriver, at alkohol kan få dyr til at føle, at de har det varmere, ligesom det er tilfældet for mennesker.

Ifølge direktøren for en zoologisk have i Novosirbirsk led elefanterne ikke overlast af alkoholen. Uden vodkaen ville de to store dyr være omkommet af voldsom nedkøling eller lungebetændelse, forklarer han til en russisk avis.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.