Her ses Andreas Helgstrand på sit ridecenter i ved Vodskov nord for Aalborg i 2014.
Her ses Andreas Helgstrand på sit ridecenter i ved Vodskov nord for Aalborg i 2014. Foto: Henning Bagger

Det skulle have været en handel i millionklassen, men endte med en lang mule.

Sådan lyder den korte fortælling fra dressurrytteren og millionæren Andreas Helgstrand, der handler med avlshingste, til Børsen.

Dressurrytteren begyndte at avle heste i sit eget selskab i 2008 i håb om at få bedre heste og ryttere, og derfor køber han kort tid efter fem hopper for 22 millioner kroner.

Portrait of a gray thoroughbred horse in a winter day

Men salget af Andreas Helgstrands første hest ender med at blive noget af udfordring.

»Jeg er rigtig glad, for jeg får 1 mio. euro - 7,5 mio. kr. - for den, men hesten skal ikke leveres med det samme. Der går lidt tid, og en dag stikker den af fra en af mine staldpiger,« fortæller han til Børsen.

Andreas Helgstrand

Hesten bliver dog indfanget igen, men ikke helt uden konsekvenser. Den har nemlig pådraget sig en seneskade og kommer aldrig i gang igen, fortæller dressurrytteren.

Handlen gik ikke igennem alligevel, og med en mulig fortjeneste på godt tre millioner kroner ærgrer Andreas Helgstrand sig over forløbet. Derfor køber han også kun halvparter på de rigtig dyre heste i dag, for ellers er risikoen for stor.

Akeem Foldager2

Andreas Helgstrand købte sidste år verdens dyreste hest nogensinde solgt på en auktion sammen med Ecco-Familien og en ven ifølge Børsen. Pris? 8,95 millioner kroner.

 

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.