Hvis der er noget vi kan her i Danmark, så er det at hygge. Vi er faktisk så gode til det, at de i udlandet kigger på os med misundelse og forundring, over vores evne til at have det ’hyggeligt’. På et universitet i England er man nu gået så langt, at man ligefrem tilbyder undervisning i det danske fænomen ’hygge’.

Det skriver engelske BBC.

Hvis man nogensinde har prøvet at forklare folk fra andre lande, hvad begrebet ’hygge’ betyder, så vil man vide, at det næsten er en umulig opgave at forklare. Men nu har Morley College i London besluttet, at deres studerende skal have mulighed for at forstå og praktisere den danske ’hygge’.

’The Danish Concept Of ’Hygge’ lyder overskriften på et kursus, som vil give nysgerrige studerende et indblik, i ’en central del af det sociale samvær i Danmark’, nemlig 'hygge'.

»'Hygge’ kan være familie og venner der forenes om et måltid med lyset dæmpet, eller det kan være tid, som man bruger for sig selv, mens man læser en god bog. Det virker bedst, når der ikke er alt for tomhed omkring en eller flere personer. Ideen er, at man skal slappe af, og føle sig så meget hjemme som overhovedet muligt, i forsøget på at glemme livets bekymringer«, siger danske Susanne Nilsson, der skal undervise de britiske studerende i at ’hygge’, ifølge BBC.

Og noget kunne tyde på, at resten af verden kan lære en hel del af danskernes måde at ’hygge’ på. Ifølge Susanne Nilsson, er der de senere år dukket flere restauranter, cafeer og barer op på de britiske øer, med skandinavisk inspireret stil. Det kan forhåbentlig være med til at ’eksportere’ noget af den danske 'hygge' til briterne.

»Resten er verden er så småt ved at opdage, hvad danskerne har vidst i årevis. At slappe af med venner og familie, ofte med en kaffe, kage eller øl, kan være sundt for ens sjæl. For mig handler ’hygge’ om, at være god ved sig selv,« siger forfatter Helen Russel til ifølge BBC. Hun har nærstuderet det danske fænomen, i sin bog ’The Year of Living Danishly: Uncovering the Secrets of the Worlds Happiest Country’.

Også i USA er man begyndt at tage begrebet til sig. I Los Angeles kan man eksempelvis mæske sig i blandt andet romkugler, tebirkes og ’træstammer’ på ’Hygge Bakery’.