I en ny stor undersøgelse kommer Danmark ind på en yderst fornem førsteplads. For på trods af vores høje skattetryk og lange vintermåneder, hvor solen kun sjældent titter frem, så er vi alligevel det bedste land i verden at bo i, hvis man altså er kvinde.

Det skriver US. News.

Undersøgelsen er lavet i et samarbejde mellem marketingsfirmaet BAV Consulting og amerikanske Wharton School ved Pennsylvania Universitet, hvor 7000 kvinder har deltaget.

Det er blandt emner som ligestilling, tryghed og et både gratis og højtudviklet sundheds- og uddannelsessystem, som har ført til den fornemme kåring.

Måler man derimod på den samlede befolkning, så må vi tage til takke med en lidt mere beskeden placering, selvom vi stadigvæk er med i toppen over lande, som det er bedst at bo i.

Her indtager vi en 10. plads, som i høj grad skyldes vores velfungerende velfærdsstat, ifølge undersøgelsen.

Men det er ikke kun blandt kvinder, at Danmark er et af de bedste lande i verden. Vi indtager nemlig også en flot andenplads på listen over lande, hvor det er bedst for børn at vokse op.

Ifølge US News er Danmark konsekvent med i toppen over verdens mest lykkelige lande, og en undersøgelse kunne sidste år konkludere, at pensionerede danske kvinder var de mest tilfredse i hele Europa.