Arkivfoto (Klischeeschwuul, Scanpix).
Arkivfoto (Klischeeschwuul, Scanpix). Foto: Iris
Det var en bombe, der sprang for 64-årige Jan fra Belgien, da det gik op for ham, at hans indonesiske kone gennem 19 år i virkeligheden var født som mand.

- Jeg føler mig dybt forulempet, siger han til den belgiske avis Het Nieuwsblad ifølge The Telegraph.

Den 64-årige mand søger nu om at få annulleret ægteskabet, da han mener, det er indgået på falske betingelser. Han giftede sig med Monica i 1993, der var familiens au pair, mens han var gift med sin første kone.

Men det er kun få uger siden, Jan opdagede, at hans kone havde fået lavet en kønsskifteoperation.

Han undrede sig ikke, da han måtte kæmpe for at få Monica til landet, fordi de belgiske myndigheder var i tvivl, om hendes identitetspapirer var ægte. Ikke engang under den seksuelle akt opdagede han noget.

- Jeg syntes, at hun var en attraktiv kvinde. Helt igennem kvinde. Hun havde ingen mandlige træk, siger han.

For at understrege sin kvindelighed lod Monica også som om, hun havde menstruation og brugte bind, og parret havde da også besluttet, at de ikke ville have børn, da Jan havde to børn fra et tidligere ægteskab.

I mange år levede familien et helt normalt familieliv, og Monica var som en storesøster til Jans to børn. Men så begyndte hans kone på et nyt fuldtidsjob, og der begyndte ægteskabet at knage.

- Monica begyndte at ændre sig meget, fortæller Jan.

- Min ældste søn så hende nogle gange i en natklub. Hun begyndte at gå med meget udfordrende tøj - de der ultrakorte nederdele og små toppe, så hendes mavemuskler var blottede.

Til sidst begyndte der er florere nogle rygter, og efter Jan opdagede nogle romantiske beskeder fra andre mænd på Monicas computer, konfronterede han hende med rygterne om hendes virkelige køn. Skænderiet blev så voldsomt, at politiet blev tilkaldt.

- En ven fortalte mig, at han havde hørt, at Monica i virkeligheden var en kønsopereret mand. Jeg kunne ikke tro det, men min søn havde hørt lignende rygter, fortæller han til den belgiske avis.

- Jeg skubbede hende op mod en mur og sagde 'nu kender jeg sandheden. Er du en mand?' - så indrømmede hun, at hun var blevet født som dreng og var blevet opereret.

Jans verden kollapsede fuldstændig, og de kom op at slås, indtil politiet stoppede slagsmålet. Han får nu psykologhjælp ovenpå chokket og forsøger at få ægteskabet annulleret, men den belgiske domstol har ikke givet den 64-årige mand lov til at smide Monica ud fra deres fælles hjem.

- Det menneske, der med vilje har ført ham bag lyset i årevis - endda narret. Det ser også ud til, hun har lavet falske dokumenter for at få opholdstilladelse her. De børn, der i årevis har boet sammen med hende, er ødelagte, siger Jans advokat, Liliane Verjauw. 
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.