Arkivfoto    
Arkivfoto    

Rekordmange mennesker fik sidste år foretaget officiel navneforandring i Storbritannien, og flere har benyttet lejligheden til at særdeles kreative.

Det skriver engelske The Mirror.

Hvad gør man, hvis man ikke bryder sig om det navn, som man blev givet af sine forældre efter fødslen? Det har engelske Simon Smith sit helt eget bud på, for han var sidste år én ud af de 85.000 briter, som af forskellige årsager fik byttet sit fødenavn ud til fordel for et nyt.

Baby

McD

Den 33-årige fandt dog sin inspiration et højst overraskende sted, nemlig blandt en af sine personlige livretter. Og der er hverken tale om kaviar eller foie gras.

»Et navn er en de mindst betydningsfulde dele af ens personlighed, man får det tildelt af andre mennesker. Det første navn, jeg kunne komme i tanke om, var, 'Bacon Double Cheeseburger',« fortæller Simon Smith, der rent faktisk har taget navn efter en særdeles kalorierig burger, ifølge The Mirror.

Christiane

US-MCDONALDS

Selvom den 33-årige selv er godt tilfreds med sit nye navn, så har hans forlovede angiveligt ikke fundet ændringen specielt appetitlig.

Simon Smith, eller Bacon Double Cheeseburger som han altså hedder i dag, er dog langt fra den eneste, som har fundet et nyt og usædvanligt navn.

Det er angiveligt kommet på mode at tage navn efter berømte fodsboldspillere såsom Lionel Messi og Cristiano Ronaldo, og i et énkelt eksempel valgte en far og søn, at vise deres kærlighed til deres yndlingshold, ved at tage navnet Queens Park Rangers.

Baby

Christiane

Hos firmaet UK Deed Poll Service, der hjælper britiske borgere med at få foretaget de mange navneændringer, fortæller Louise Bowers, at en af deres mandlige kunder skiftede navn til 'Happy Birthday'.

Hun fortæller desuden, at flere, der ikke har råd til at blive gift, istedet nøjes med at skifte deres efternavne, og på den måde springer både kjole og bryllupskagen over.

»Der er mange grunde til, at folk ønsker at ændre deres navne. Alle har ret til at gøre som de vil, så længe reglerne overholdes,« siger Louise Bowers ifølge The Mirror.

babynavn

Facebook-kuk-kuk

UK Deed Poll Service har dog en række krav, som navneforandringerne skal overholde før det kan tillades:

Det skal være muligt at udtale navnet

Det må ikke indeholde tal eller symboler

Det må hverken være af vulgær, stødende eller blasfemisk karakter

Det må ikke indeholde falske ordenstitler

Navnet skal indeholde både et for- og efternavn

Udover disse krav, er det tilsyneladende kun fantasien, der sætter grænser.

 

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.