Hvad ville du sige til en bytur uden en drink eller øl i hånden og så alligevel opleve fornemmelsen af alkohol sprede sig i kroppen? Er din nysgerrighed blevet vækket, bør du måske overveje en tur til London, hvor det scenarie nu er blevet til virkelighed på en bar i Borough Market i nærheden af London Bridge, skriver det tyske site Travelbook.

På baren, der slog dørene op i starten af august, har to kunstnere under konceptet 'Alkohol Arkitektur' besluttet at erstatte den flydende alkohol med alkohol, man inhalerer via såkaldte alkoholskyer i luften. Skyerne skabes via luftfugterne i lokalet.

Da baren er bygget på en grund, hvor der tidligere lå et kloster, er al alkoholen baseret på oldgamle munke-opskrifter, så man f.eks. kan drikke Chartreuse, Buckfast Vin samt Benediktiner og Trappist-øl.

Man kan opholde sig 50 minutter på baren, da man ellers bliver for fuld. Alkoholen skulle ifølge ejerne gå direkte i blodbanerne. Og netop det faktum er ejerne blevet kritiseret for. Blandt andet af Dr. William Shanahan ved Nightingale Hospital i England:

»Alkoholen går direkte i hjernen, frem for at blive absorberet i leveren som ved normal alkohol. Det gør det endnu mere giftigt og sker meget hurtigt. Det har alvorlige potentielle bivirkninger, særligt for unge mennesker, hvis hjerne stadig er under udvikling,« siger han til den engelske avis The Independent.

Besøger man stedet, skal man ikke tænke synderligt over påklædning. Alle gæster skal nemlig bære plastik ponchos over deres eget tøj, mens de er inde på baren. Oplevelsen koster 10 pund og 12,5 pund efter kl. 18.00.