Lægerne sagde, at det blot var fedt.

Men til sidst var der mere end 60 kilo af det. Lige så tungt som en vaskemaskine faldt det ned fra hans mave, ned mellem hans ben. Når amerikanske Roger Logan sad i den lænestol, han har boet i det meste af det forrige årti, hvilede massen på gulvet.

Da Roger, der bor i Gulfport, Mississippi, først begyndte at lægge mærke til den underlige gevækst på den nederste del af hans mave for omkring femten år siden, bestilte han en tid hos sin læge. Lægen kiggede kort på det og sagde, at det blot var fedt og sendte Roger hjem igen.

Det skriver det lokale medie Bakersfield Californian.

Samme besked fik han også af de andre læger, han gik til efterfølgende.

»De sagde: 'Du er bare fed, det er kun fedt',« husker Roger.

Viste sig at være en svulst

Når han gik, føltes det mere og mere besværligt i takt med, at gevæksten voksede sig større og svingede som et pendul mellem hans ben. Til sidst måtte den 57-årige mand opgive at fortsætte med at arbejde i den antikbutik, han ejede, og han kunne ikke længere tage af sted for at fiske. Det føltes som om, han havde tre sække med cement hængende rundt om halsen.

For fem år siden købte han derfor en ekstra stor, grå lænestol, som blev hans hjem i hjemmet. Der kunne han sidde med fødderne ud til hver side, mens gevæksten hvilede på gulvet mellem hans ben.

Det viste sig senere, at gevæksten ikke bare var fedt. Det var en godartet svulst. Men på det tidspunkt var den vokset sig så stor, at lægerne vurderede, at det var for risikabelt at operere, skriver Bakersfield Californian. Oddsene for overlevelse var kun på 50 procent.

For et år siden begyndte det dog at lysne igen for Roger. To læger havde tilbudt at forsøge at hjælpe ham, men efter en undersøgelse vurderede de, at de alligevel ikke kunne fjerne den. Og Roger faldt ned i en depression.

Han stoppede med at spise. Stoppede med at drikke. Til sidst blev han indlagt på grund af dehydrering og organsvigt.

'Jeg vil aldrig se den lænestol igen'

Derfor begyndte hans hustru - Kitty - desperat at lede efter en læge, som kunne hjælpe. I august sidste år lykkedes det, da hun fandt en læge, som havde foretaget lignende indgreb tidligere. Derfra gik tiden med at begynde den lange rejse fra Gulfport til Bakersfield i Californien, hvor operationen skulle finde sted. En tur på omkring 3.200 kilometer.

Roger valgte at tage turen i bagrummet på en varebil, hvor han sad i sin store lænestol, der var blevet boltet fast i gulvet.

I sidste uge kom han endelig under kniven. Og det lykkedes lægen - Vipul Dev - at fjerne hele den omkring 60 kilo tunge svulst. Ifølge lægen begyndte svulsten højst sandsynligt som et indgroet hår, der blev inficeret. Derfra begyndte den at vokse og udvikle sin egen blodtilførsel.

Roger kan nu snart vende hjem til sit liv i Gulfport. Han ser frem til at vende tilbage til at kunne fiske og til at kunne gå ordentligt igen - noget, han for første gang i årevis gjorde i torsdags.

»Mine fødder rør hinanden igen. Det har de ikke gjort i årevis,« siger Roger fra sin hospitalsseng til Bakersfield Californian.

Men det første, han vil gøre, når han kommer hjem, er at smide lænestolen ud og købe en ny sofa til ham og hans hustru.

»Jeg vil aldrig se den lænestol igen,« siger han.