8-årige Sky Brown kan lave tricks på sit skateboard, som kan gøre voksne mænd misundelige. Ollie, kickflip - det er barnemad for den professionelle skaterpige fra Japan.

Sky Brown er lige fyldt otte år, og i sidste uge blev hun den yngste pige nogensinde til at skate i Vans US Open Pro series i Californien, hvor de bedste af de bedste viser deres talent frem. Speakerne ved konkurrencen kunne ikke tro på, at Sky kun var otte år.

»Se lige det. Det er så sejt. Hun kunne stoppe nu, og jeg ville allerede være imponeret. Seriøst, halvdelen af fyrene her, halvdelen af de professionelle, som er her, kan ikke lave det trick,« lød det fra speakerne ifølge Buzzfeed.

Sky startede med at skate sammen med sin far, da hun var bare tre år gammel.

»Jeg har skatet i parkerne sammen med min far, så længe jeg kan huske. Det har altid været sjovere med ramper end at tage i normale parker,« fortalte Sky til skatersitet Girl is NOT a 4 Letter Word, da hun var seks år gammel.

Selv om skating er en mandsdomineret sport, så lader 8-årige Sky sig ikke slå ud af hverken det eller sin unge alder.

»Det er lige meget, om jeg er en pige, eller om jeg er lille. Mit hjerte er stort og stærkt, og jeg kan være lige så god og endda bedre end drengene og selv de store.«

Skys 5-årige lillebror skater også - sammen er de kendt som »AWSMKIDS«, og på YouTube ligger de videoer ud af deres skills på skateboardet.