... og inden du er færdig med at læse, har billedet sikkert nået en million likes.

Petter tippede 290, Cathrine tippede kun 100 likes. Men billedet de to venner har lagt ud på Facebook torsdag aften nærmer sig med rasende hast en million, og når du læser dette, har det formentlig også nået flere end det.

Ideen opstod, da den 20-årige Petter Kverneng og 19-årige Cathrine Johansen sammen med tre andre venner diskuterede, hvad de kunne få folk til at ‘like’ på det sociale netværk og opnå et eller andet ved et vist antal likes.

- Vi var en lille gruppe, som har talt om det, og så begyndte vi at diskutere, hvad vi kunne finde på, og til sidst kom vi på den her idé, fortæller Petter Kverneng til norske Nettavisen.

Billedet blev lagt ud på hans facebookprofil torsdag aften, og fredag morgen havde 57.000 været inde og trykke på 'like'-knappen.


 
Derfra eksploderede det. 14 timer efter billedet var lagt på, havde det 420.000 likes og var blevet delt over 20.000 gange. Fortsætter det i samme tempo, ser det ikke ud til, at den norske ungersvend skal gå i seng alene fredag aften. Og dog.

- Det begyndte jo som en joke, men nu må vi nok tage det alvorligt. Vi må jo holde, hvad vi lover, siger Petter spøgefuldt til Nettavisen, mens Cathrine virker en anelse mere tøvende over for hvad der skal ske.

- Det må vi se, hvis det når en million.Petter Kverneng er dog ikke bekymret for, at veninden holder ord. Han er til gengæld nervøs for noget helt andet.

- Den største risiko er, at hendes far dukker op. Det er det, jeg er bange for, afslører han.

Billedet har i skrivende stund fået over 22.500 kommentarer fra hele verden, og de spænder fra opmuntrende kommentarer som ‘Go dude, go! U’r a pioneer and an example!’ til de lidt mere ubehagelige som ‘Cathrine is so ugly...she dont deserve 100 likes‘.

Kommentarerne og opmærksomheden er da også kommet bag på parret.

-  Jeg tjekker ikke kommentarerne. Dm bryder jeg mig ikke rigtig om. Det hele er jo blevet lagt ud som en joke, jeg troede virkelig ikke, vi ville få denne respons, siger Cathrine Johansen til Nettavisen.

I øvrigt nåede billedet at få 100.000 ekstra likes, mens artiklen blev skrevet.