Hajen der angreb Glen Folkard var over tre meter lang.
Hajen der angreb Glen Folkard var over tre meter lang. Foto: AFP

En australsk surfer, den 44-årige Glen Folkard, overlevede mirakuløst et voldsomt hajangreb i januar måned. Han kom surfende ud for byen Newcastle, der ligger cirka 80 kilometer nord for Sydney, da en tyrehaj pludselige angreb den stakkels mand.

Glen Folkard faldt af surfbrættet og blev trukket ned under overfladen, mens den aggressive haj borede sine kæber ind i australierens lår og balle.

Da så det allermest kritisk ud. Men det var også netop på dette tidspunkt, at Glen Folkard så sit snit til at vriste sig fri at hajens greb.

Da tyrehajen, hvis race betegnes som en af de mest dødbringende hajer i verden, slap grebet om Glen Folkards lår, for at lægge an til endnu et hidsigt bid, gjorde surferen udfald, og kæmpede sig svømmende tilbage til kysten. Her tog livredderne imod en rystet, men levende Glen Folkard.


AUSTRALIA-ANIMAL-SHARK


- Det var, som man tror det ville være – rendyrket frygt, fortalte Glen Folkard efterfølgende til nyhedsbureauet AFP.

Glen Folkard tilbragte adskillige dage på hospitalet, på grund af det voldsomme blodtab, som hajangrebet havde medført. Men han kom ud i live – dog med et meget tydeligt vidnesbyrd om en tur i bølgerne han sjældent vil glemme: Et gigantisk hul omkring højre balle og lår, med frit udsyn til selve lårbenet.

Glen Folkard har selv en teori om, hvorfor hajen i første omgang slap hans lår.

- Han ramte mig nedefra, bed fat i mig, vendte mig rundt, tog mig med nedunder, men lod mig så gå. Jeg tror, det var fordi, at han fik fiberglas (som surfbrættet er lavet af, red.) i munden, og det var min chance, sagde Glen Folkard til AFP. 
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.