Den 20-årige nordmand Nano fra Oslo, er overbevist om, hun er en kat, som er født i en menneskekrop.
Den 20-årige nordmand Nano fra Oslo, er overbevist om, hun er en kat, som er født i en menneskekrop.

Den 20-årige Nano fra Oslo i Norge er ikke et øjeblik i tvivl om, hun er en kat fanget i en menneskekrop. Det, at hun er født som forkert art, har blandt andet medført, at hun jager mus og hvæser af hunde på gaden.

Norske NRK har talt med den unge kvinde og hørt om, hvordan livet er, når man ikke føler sig så menneskelig, som ens krop ellers giver udtryk for. (Se interview med katte-kvinden nederst i artiklen.)

Nano både mjaver, spinder og går på fire ben ligesom de firbenede kattedyr og elsker i øvrigt at sove i vindueskarmen, hvor hun efter eget udsagn sagtens kan tilbringe hele natten.

Desuden er hendes naturlige reaktion ved mødet med hunde at hvæse og søge væk.

Til trods for dét, er hendes katte-adfærd dog mere under kontrol nu, end dengang hun var yngre.

»Førhen gik jeg rundt på alle fire, fordi jeg ofte glemte, jeg kunne gå på to ben. Jeg kunne også glemme, at jeg kunne bruge mine hænder til at spise med kniv og gaffel.«

En medfødt genfejl

Nano siger selv, at hun altid har følt sig som en kat, og at hendes 'tilstand' skyldes en medfødt genfejl.

Det var dog først som 16-årig, at det endelig gik op for hende, at hun var en kat, da læger og psykologer fandt ud af, hvad der var årsagen til, hun altid kravlede rundt og opførte sig som en kat.

Siden er hun begyndt at bære en hårbøjle med katteører og en hale, men ellers er der ingen ydre fysiske tegn på, hun skulle være en kat.

Ikke desto mindre er hendes fysik dog som en kats.

For eksempel er hendes hørelse væsentlig bedre end menneskers, hvilket gør, hun ofte må gå med høretelefoner på, når hun bevæger sig udenfor. Ellers risikerer hun ikke at kunne holde fokus, da hun opfanger flere lyd, siger hun.

Dertil ser hun også bedre end mennesker - især i mørke omgivelser skærpes hendes syn.

Ingen ved, hvad hun 'fejler'

Nanos fornemmelse af at være født i en forkert art, er ganske enestående, og hverken hende selv eller professionelle inden for lægeverden ved, hvad det er, hun 'fejler'.

Den psykolog, som Nano har set, er dog kommet frem til, at der muligvis er sket en påvirkning under sin fødslen, eller at det har haft noget at gøre med, at hun har måttet klare sig selv, siden hun var meget ung.

En tredje mulig forklaring kan være, at hun har klinisk lykantropi, der er en sindslidelse, der gør, at personer tror, de kan ændre form til dyr eller er ikke-menneskelige væsener.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.