14-årige Sidsel Boye Rasmussen fra Struer er blevet et kæmpe hit i Kina. I sidste uge skulle hun sammen med en række andre elever fra Balletskolen i Holstebro optræde sammen med den danske popsangerinde, Medina, til et stort liveshow på Kinas største satellitkanal, Hunan TV.

Foran omkring 300 millioner tv-seere charmerede 14-årige Sidsel sig direkte ind i de kinesiske hjerter i sådan en grad, at hun efterfølgende har fået flere hundredetusinde følgere på de sociale medier.

På det sociale billedmedie Instagram har den 14-årige balletdanser således i løbet af ganske få dage gået fra at have mindre end 179.000 følgere - og tallet stiger med cirka 1000 i timen.

Samtidig er "the danish angel", som kineserne kalder hende, den syvende mest omtalte person på det kinesiske sociale medie, Weibo.

- Det er jo meget overvældende. Vi havde på ingen måde forestillet os, at det skulle ende sådan her. Hun er jo bare en ganske almindelig pige, som åbenbart har ramt noget i de kinesiske hjerter, siger Sidsels far, Jens Boye Rasmussen til BT.dk og tilføjer, at omkring en million mennesker følger hans datter på Weibo.

Han har dog givet sin datter et faderligt råd oven på den enorme følgeskare.

- Vi har sagt, at hun bare skal fokusere på balletskolen, og at hun har det sjovt med at danse ballet. Hun skal bevare begge ben på jorden og ikke fokusere på alle de følgere, som hun har fået i løbet af de sidste par dage, lyder rådet fra farmand Jens Boye Rasmussen.

Se Sidsels optræden her. Klik eventuelt frem til 1:00 i videoen.

  

 

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.