En 13-årig pige skal undgå flere bestemte ting i hverdagen, hvis hun ikke vil miste livet, blandt andet balloner og at få børste hår (arkivfoto).
En 13-årig pige skal undgå flere bestemte ting i hverdagen, hvis hun ikke vil miste livet, blandt andet balloner og at få børste hår (arkivfoto). Foto: Jeppe Michael Jensen

Det er formodentlig de færreste, som risikerer at dø, hvis de børster deres hår. Men det kan skotske Megan Stewart forvente.

Megan Stewart fra Lanarkshire i Skotland har en meget sjælden sygdom, som gør, at hendes hjerne ikke kan tåle at blive udsat for statisk elektricitet.

Hun må derfor heller ikke røre ved balloner, som kan få hendes hjerne til at 'gå ned'.

Det skriver The Mirror.

Den mystiske sygdom er opkaldt efter den skjulte fare ved børste ens hår, nemlig Hair Brushing Syndrome (Hårbørstning Sygdom, red.).

Den nu 13-årige pige fik stillet diagnosen for tre år siden, da hun pludselig faldt om på gulvet, mens hendes mor, 41-årige Sharon Stewart, var ved at ordne sin datters hår.

- Jeg var ved at børste hendes hår, da hun faldt sammen, og hendes læber blev blå, siger Sharon Stewart.

LÆS OGSÅ
Britisk lottomillionær


- Jeg troede, at hun havde fået et krampeanfald, hvilket hun aldrig havde fået før, så vi tilkaldte ambulancen. Det var meget forfærdeligt, siger hun.

- Vi var virkelig chokerede. Vi havde aldrig hørt om sygdommen før, og vi har fået at vide af lægerne, at de kun havde hørt om ét andet tilfælde, siger Sharon Stewart.

Megan Stewart mener at have fået sygdommen på grund af en fødselskomplikation.

Sygdommen betyder, at Megan Stewart er nødt til at undgå al statisk elektricitet. Hun kan for eksempel ikke gå i polyester, da det kan blive livsfarligt for hende.

- Hun kan heller ikke gnide balloner til fester, og hun kan heller ikke gå i skinnende tøj. Men hun er utrolig glad og en meget livlig ung pige, forklarer Sharon Stewart.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.