Engelsk kvinde har efter næsten et århundrede som ryger valgt at lægge smøgerne på hylden.

Hun tog sit første sug, da første verdenskrig mørklagde Europa. Hun røg, mens Hitlers raketter regnede over hjemmet i London. Hun røg, da Berlinmuren faldt. Og hun røg, da tvillingetårnene styrtede sammen 11. september 2001.

102-årige Winne Langley har gennem mere end 95 år grebet ud efter sin faste pakke med 'Player's navy Blue,' når tilværelsen har været hård. Nu har hun besluttet sig for at lægge smøgerne på hylden. Ikke fordi, det er usundt, men fordi hun forventer, at et svigtende syn snart vil gøre det for svært at få øje på pakken.

Winnie Langley begyndte at ryge, som syv-årig. Dengang havde alle børnene cigaretter, som de delte i skolegården, fortæller hun til den engelske avis Daily Mail. Siden er det blevet til cirka fem om dagen, hvilket på 95 år bliver til ikke færre end 170.000 cigaretter indeholdende en mængde tjære og nikoton, der formodentlig skal måles i kilo. Alligevel har hun aldrig fået nogen af de andre frygtede rygersygdomme. 

Derfor har hun kun hovedrysten til overs for de seneste års rygeforbud i mange europæiske lande.

»Prisen på cigaretter og rygeforbudene er afskyelige. Man burde have lov til at ryge, hvor man vil,« siger hunWinne Langley har overlevet både sin mand og sin søn, der døde for fire år siden i en alder af 72. Hun mener selv, det skyldes, at hun i modsætning til dem aldrig har inhaleret.

Lægerne mener ikke, der er nogen grund til at lægge cigaretterne på hylden nu, men den aldrende kvinde har alligevel truffet sin beslutning. Hun er nu nede på højest en cigaret om dagen, og til Daily Mail siger hun, at hun forventer at tage sit livs sidste sug i løbet af de kommende uger.