Årets 'X Factor'-finale bliver et stjernespækket show, som blandt andre Lukas Graham og Christopher gæster.

I weekenden løber årets 'X Factor'-finale af stablen, hvor vinderen skal findes mellem Thomas Blachmans unge solister, Emil Wismann, Mathilde Caffey og Alma Agger, og Ankerstjernes gruppe, Smokey Eyes.

Finalen strækker sig over to dage, og på fredag finder første del sted, og der skal deltagerne på scenen to gange hver.

Først med en sang, som deres dommer har valgt, og derefter en sammen med en gæstesolist.

Nu kan TV2 så afsløre, hvilke danske sangstjerner som skal stå på scenen med de fire finalister fredag aften til første del af finalen.

Mathilde Caffey skal synge med hjerteknuseren Christopher, og sammen skal de optræde med numrene 'Leap of Faith' og 'Ghost'.

Emil Wismann får selskab af hitgruppen Jung på scenen, hvor de sammen skal synge 'Blitz, Baby' og 'Jeg skal nok vente'.

Storfavoritten Alma Agger skal synge duet med den fremadstormende sangerinde Jada, og sammen skal de synge sangene 'Nudes' og 'Lonely'.

Den eneste gruppe i årets finale, Smokey Eyes, får singer-songwriteren Hjalmer med på scenen, og sammen skal de fremføre hans hits 'Istedgade' og 'Verden i farver'.

Fredag bliver seernes top-3 stemt videre til anden del af finalen næste dag, lørdag den 23. maj, som også får stjernespækket besøg.

Der gæster Lukas Graham nemlig studiet.

Derudover skal de tre tilbageværende finalister optræde med en fællessang, og så skal de hver især hver på scenen igen og synge hver deres specialskrevede vindersang.

Herefter er det så op til seerne at bestemme – og stemme – på årets 'X Factor'-vinder.

Men spørger man bookmakerne, er der dog ingen tvivl om, hvem der snupper sejren. Thomas Blachmanns unge solist Alma Agger ligger forrest i feltet og har gjort det siden showstart.

Den sidste 'X Factor'-dommer, sangerinden Oh Land, har som den eneste dommer ikke nogen af sine deltagere blandt årets finalister.

I sidste fredags semifinale røg Oh Lands sidste sanger, Ilona, ud og gik lige nøjagtig glip af finalen.

Det er første gang i 'X Factor's historie herhjemme, at finalen strækker sig over to dage, men det har man gode erfaringer med i Storbritannien, lød det tidligere på måneden fra TV2.

Årets 'X Factor' er den 13. sæson herhjemme, og TV2 har allerede annonceret, at 'X Factor' vender tilbage i 2021.

/ritzau/