Marc Christensen har sat sin hverdag i Chicago på standby for at være med i "Vild med dans".

Der er sket en masse, siden den professionelle danser Marc Christensen i 2016 svingede sangerinden Julie Berthelsen rundt i "Vild med dans", hvor parret nåede halvvejs i sæsonen, før de blev stemt ud.

Efterfølgende flyttede han nemlig til USA, hvor han underviser i dans, men nu er han tilbage på dansk grund for en stund for at være med i den nye sæson af programmet.

- Det er virkelig dejligt at være tilbage. Jeg var tæt på at gøre det tidligere, men det passede dårligt. Så flyttede jeg til USA, hvor jeg jo bor nu, men jeg har hele tiden haft i hovedet, at jeg gerne ville lave programmet igen, for vi har det så sjovt sammen, når vi laver "Vild med dans", siger Marc Christensen, der i år skal danse med sangerinden og sangskriveren Anne Dorte Michelsen.

Men beslutningen om at deltage i showet igen har alligevel haft nogle konsekvenser. Marc Christensens forlovede, ballerinaen Benita Bünger, er nemlig stadig "over there".

- Vi har undværet hinanden i en uge ud af tre måneder nu, for jeg skal jo være i Danmark, uanset hvor langt vi kommer, fordi vi skal være der til finaleshowet. Så Anne Dorte skal måske trøste mig lidt i ny og næ, siger han og griner.

Han ved dog, at det kun er i en periode, og det hjælper.

- Det er bare sådan vores liv er lige nu. Benita er i Los Angeles og skal undervise i deres ballet og være med derovre. Men på et tidspunkt kan hun ikke danse så meget mere, og så får vi mere tid til at være sammen.

- Jeg glæder mig bare over, at man lige kan Facetime hinanden. I gamle dage skulle man jo gå og vente på et brev, siger han.

Danseren nyder, at han ikke skal suse rundt fra job til job, mens han er i Danmark. Han plejer ellers at have mange forskellige tjanser, mens han deltager i "Vild med dans".

- Jeg nyder, at jeg kun har min dansepartner, jeg skal tage mig af. Nu har jeg ikke danseskole ved siden af, som jeg ellers plejer at have. Så der er mere ro, fortæller han.

Og boligsituationen er der også styr på. Marc Christensen er nemlig flyttet hjem til sine forældre.

- Jeg er røget tilbage på mit gamle børneværelse hos mor og far. Og så sover jeg ind imellem hos nogle nære venner inde i København. Men ellers har jeg hovedsageligt base hos min mor og far i Allerød, forklarer han og uddyber:

- Det er dejligt. Hos os har det aldrig været et problem, om man fik for meget af hinanden. Min mor og far har selv meget travlt med dans og undervisning, så vi skal faktisk give os tid til at se hinanden, siger han.

"Vild med dans" har premiere den 13. september.

/ritzau/