Lyt til artiklen

Aqua-Søren er Adam Duvå Halls medkommentator til Grand Prix i Finland

I et par år har P3-værten Adam Duvå Hall (31) og den tidligere Aqua-musiker Søren Nystrøm Rasted (36) været med i samme 'drenge-klub', hvor 10 gutter jævnligt mødes og klæder sig ud. I tyroler-outfits. Eller i sort goth-tøj. Og løser en fælles opgave.

Dengang med goth-tøjet foregik det på den måde, at drengene, som til lejligheden også var blevet maskeret i udlejningsbutikken, tog ud til et industrikøkken og kokkererede dødsmedister til meget, meget høj goth-musik en hel eftermiddag.

Efter lidt besvær med at finde taxichauffører, som ville fragte den bizart udseende flok fra Vesterbrogade klokken 12 om formiddagen.

I lejet disco-kluns
Da B.T. skærtorsdag mødtes med det nybagte danske kommentator-par ved det kommende Europæiske Melodi Grand Prix til maj, spillede påklædningen også en stor rolle. Men det lejede 80er-disco tøj og de tilhørende parykker havde drengene dog med i plasticposer – og de ventede med at skifte, til der skulle tages billeder.

- Vi har valgt det her flotte tøj, fordi vi gerne vil rigtigt ind i Grand Prix-ånden.

Og så kan man lige så godt gøre det ordentligt. For mig var start 80erne highlighten af Melodi Grand Prix. Storhedstiden. Med glamour og illusion, siger Søren og retter lidt på Adams syntetiske hår. Mens Adam henrykt supplerer:

- Det er simpelt hen arbejdstøjet. Rimelig praktisk, løsthængende og uden plads til fine fornemmelser. Det bliver fantastisk at skulle ind i boksen ved siden af Terry Wogan fra BBC i det her.

Hjem til Blovstrød
Da Adam spurgte Søren, om han ville lege i Helsinki til maj, vidste Søren ikke helt, hvad han skulle svare. Han var også lige på vej hjem til Blovstrød fra Los Angeles, hvor han og Lene og børnene har boet i tre måneder, mens Lene har gået på skuespillerskole.

Søren: - For at være helt ærlig har jeg aldrig været sådan en, som tænkte: Wauuu. Der kommer Grand Prix. Det skal jeg se. Men det fascinerer mig. Og jeg har tænkt mig at sætte mig virkelig godt ind i det. Det bli’r skide spændende lige at vippe ind i den hule og sidde der i fire dage sammen med Adam, og jeg tror det bli’r skide skægt og forhåbentlig underholdende. Adam og jeg har jo bare tænkt at gøre det på vores måde.

Adam: »Det bliver underholdende. Og meget taler for sig selv. Det er jo ikke sådan, at vi skal genopfinde det at se Grand Prix. Folk kan godt selv. Og når jeg kommer til at tænke nærmere over det, hehe, så tror jeg faktisk, det er en rigtig god idé at ha’ Søren med som makker. Jeg ved, at du vil kunne rende rundt og lure hvad de gør i musikken. . .«

Søren: »Jo, men det er ikke sikkert, at det er rigtigt. . .«

Adam: »Det er jo, hvad man gør det til. Men så er der også dét med, at Grand Prix er et udklædningsbal. Det er fastelavn. Og det ved jeg, at du kan sætte pris på. Dér har du nogle spidskompetencer.«

Vi skal bare hygge os
Hvor ser du dine egne spidskompetencer, Adam?

- Jamen, jeg er jo medlem af Journalistforbundet, så jeg skal sige: Her kommer Irland, de har vundet syv gange. Nej. Jeg siger velkommen. Og så skal vi bare hygge os. Så stiller jeg nogle kvikke spørgsmål til Søren engang imellem. Og omvendt. Og så skal jeg vel forklare lidt om pointsystemet og afstemninger og forklare, hvor sms’er, brevduer og røgsignaler skal sendes henad.

Søren: - Jeg bli’r så top-tjekket. Allerede nu ved jeg f.eks., at hende, der synger den spanske sang, også samler på kobbergryder.

Nej, jeg har allerede set de fleste numre på YouTube, og jeg har tænkt at sætte mig så meget ind i det, at det hele sidder på rygraden. Så jeg har lidt overblik og overskud. Det skal man ha’, for at det blir sjovt.

Adam: - Når jeg selv gerne vil lave Grand Prix igen, så skyldes det også, at det er inde i en udvikling, hvor man kan se det uden at tage det alt for alvorligt. I betragtning af at Lordi vandt sidste år, er der åbnet for et eller andet. Alt kan ske, og der er så mange måder at angribe det på. Danmark kommer med en drag. Som måske chokerer nogle. Mens andre bare synes: ok, det var farligt for 10 år siden. Men Grand Prix er også blevet ok, og ingen føler sig for fine til at blive set med en Lordi-cd.

Søren: - Nemlig. Man kan sige: så gutter. Så er den nye Lordi-cd kommet og der er lytteparty hos Søren. Vi ska’ ha’ hugtænder på.