»Bare vi nu ikke ligner en Benetton-reklame.« Engelina er den rødhårede tredjedel af Sha Li Mar.

Hun kigger lidt skeptisk på B.T.s fotograf. Selvom Venner for Livet-bandet gør en dyd ud af deres indbyrdes »etniske« forskelligheder, skal det ikke overdrives.

Ligesom Sha Li Mar er et konceptband uden helt at være det, er deres navn etnisk uden at være det rigtigt. »Vi er ikke et indslag i indvandrerdebatten. Men vi spiller da på, at to af os er etniske og jeg selv bornholmer. Det lugter lidt af koncept. Meget. Indrømmet.

Jeg er rødhåret, og de to andre er mørkhåret og lyshåret. Men sådan er det altså bare blevet. Navnet stammer fra myten om Taj Mahal. Sha Li Mar er stedet, hvor alle de smukkeste blomster i verden er samlet.
Fakta om Sha Li Mar

IDA CORR, 25

Startede med at spille i band allerede som seksårig. Har senere sunget med bl.a. King Kane, Mark Linn, Gnags, S.O.A.P., Michael Teschl, Grace Jones og Kuku Agami.

CHRISTINA UNDHEIM, 26

Startede som barn med at lære at spille violin. Deltog i talentkonkurrencer, stod et par år foran spejlet og sang Whitney Houston. Kom til Danmark, kom med i You Know Who - »før Aqua«. Har indspillet et solo-album og arbejder på et projekt med Richard Marx og Gino Vanelli.

ENGELINA, 24

Startede med at synge jazz hjemme på Borholm. Rejste til København og fik kontakt med pladebranchen. Hittede sidste år med Big Brother-nummeret »I See Right Through You«. Har tilbragt det sidste år med at rejse verden rundt med makkeren Andreas Hemmeth alias DJ Encore.I dag betyder begrebet luksus. Det synes vi er et sjovt navn,« siger Engelina.

Den mørke sangerinde Ida Corr opfatter sig først og fremmest som dansker. »Men egentlig ville jeg helst være født i en jungle. Desværre er jeg født på Århus Kommunehospital. Det bliver ikke mere kedeligt. Der var ikke engang en etnisk sygeplejerske,« siger Ida Corr, som - hvis man kigger godt efter - ligner sin fætter. Fodboldlandsholdspilleren Thomas Røll.

Modsat hvad man måske skulle tro, er Sha Li Mar ikke sammensat af et par cigarrygende pladeselskabs- og TV-direktører specielt til lejligheden. De var veninder i forvejen. Ida og Christina har optrådt et par år som duo, da de blev kontaktet af bandets trommeslager Claes Anthonsen.

Han stod og manglede en afløser for Zindy Laursen og Kuku Agami til TV2-programmet »Venner for livet«. Nu udsender Sha Li Mar så et album med hårde rock-funk versioner af gamle numre af bl.a. Madonna, Aerosmith, David Bowie, The Doors, Bee Gees, Culture Club og Rod Stewart. Snart tager de på en stor juleturné.

Selvom hun godt kan savne sneen og den Walt Disney'ske postkortidyl fra hjemstavns-fjeldet i Norge, glæder Christina Undheim sig: »Lige nu nyder vi at være tre om opturene og nedturene. Det er noget helt andet end at være solister. Vi har snakket meget om, at vi ikke er tre nye popstars. Vi er for gamle!

Vi har erfaret en hel del, har sunget meget, er startet som solister. Vi er nærmest startet den modsatte vej af de andre pigebands,« siger Undheim. Engelina er egentlig startet som jazzsangerinde »sammen med en masse gymnasielærere« og har senest rejst verden rundt med DJ Encore. Nu trænger hun til at lufte rocksvinet.

»Når man får chancen for at spille nogle gamle rocknumre i sine egne versioner, er man nødt til at gribe den. Jeg synes ikke, det er mainstream kage-og-kaffe-musik. Det er kantet. Der er så stor krise i vores branche, at vi har skruet ambitionerne helt ned mht. pladesalget.

Derfor glæder jeg mig også til, at vi skal ud og spille live. Der er ikke nogen af os, der har den kunstneriske integritet eller følelser i klemme. Det er bare ren rock, rent party,« siger Engelina. Er I veninder for livet? »Ja, da. Om ikke andet kan vi forsætte med at synge kor for hinanden, hvis der kommer en krise,« siger Ida.