Kronprins Frederik og prinsesse Isabella var blandt publikum, da sangerinden Adele indtog København.

København: Billetterne til Adeles to danske koncerter i henholdsvis København og Herning blev revet væk på bare 20 minutter, da de blev sat til salg tilbage i december, og der var da også stuvende fuldt i Forum, da verdensstjernen tirsdag aften gik på scenen til den første af de udsolgte koncerter.

Blandt publikum var ingen ringere end Danmarks kommende konge, kronprins Frederik, og hans datter, prinsesse Isabella. Den danske kronprins havde en fadøl i hver hånd, mens ni-årige Isabella skiftevis dansede og optog videoer på sin mobiltelefon under koncerten.

Og der var da også nok at forevige.

Stjernen lagde ud med kæmpehittet "Hello", før hun tog fat på sangen "Hometown Glory". Og her var det billeder af København, der gled over storskærmen - blandt andet Nyhavn, Hovedbanegården og Den lille Havfrue.

Mellem sangene stod munden ikke stille på sangerinden.

Hun fortalte blandt andet, at hun dagen før koncerten havde været i Tivoli med sin lille søn.

- Hvis vi havde sådan noget som Tivoli i London, ville jeg være der hver dag, sagde sangerinden, der havde flere roser til den danske hovedstad.

Ud over en tur i Den Blå Planet, havde hun nemlig sat tænderne i en særlig dansk spise.

- Jeg fik en Steff hotdog (hotdog fra Steff Houlberg, red.) og den var så lækker, sagde Adele.

Også det engelske fodboldmesterskab, som klubben Leicester vandt mandag aften, fik sangerinden vendt. Det var nemlig gået op for hende, at klubbens målmand, Kasper Schmeichel, er pæredansk - og hans far kender hun skam også.

- Peter Schmeichel er jo et ikon i England. Tillykke til jer med at have så gode målmænd, sagde hun.

Mændene fik i den grad Adeles opmærksomhed i Forum.

En fyr, der råbte, at hun kunne tage tøjet af, da hun undervejs i koncerten sagde, at hun havde det varmt, og selv smed t-shirten, blev belønnet med en tur på scenen sammen med sin mor, før to andre fyre fik lov at komme op til sangerinden og få taget en selfie.

Det endte dog anderledes end planlagt, da den ene faldt på knæ og friede til den anden.

- Åh Gud, tager I pis på mig, udbrød sangerinden, der for nylig var vidne til et andet frieri, da hun optrådte i London.

Adele nåede at give live-versioner af hits som "Set Fire to the Rain" og "Someone Like You", før hun rundede af med "Rolling in the Deep", som hun måtte begynde forfra på, da hun glemte teksten.

- Det er en af mine største sange, og så glemmer jeg ordene, grinte hun fra scenen.

Koncerten i Forum var den 25. i rækken på sangerindens turné, der efter København bringer hende til Herning, hvor hun optræder onsdag aften.

/ritzau/FOKUS