Rapperen Gilli er den mest spillede artist på Spotify i Danmark i 2019, afslører streamingtjenesten.

Når danskerne har sat musik på fra Spotify i løbet af det forgangne år, så er det i allerhøjeste grad rapperen Gilli, der er blevet trykket "play" til.

Den 27-årige rapper er den suverænt mest spillede artist på Spotify i Danmark i 2019, afslører streamingtjenesten i en pressemeddelelse.

Dermed slår han store udenlandske stjerner som Ed Sheeran og Post Malone, der kommer ind på henholdsvis en anden- og tredjeplads på listen.

Gillis sang "Vai Amor" snupper samtidig førstepladsen over de mest spillede sange på Spotify i Danmark, og på listen over de mest lyttede albums har Gilli også indtaget førstepladsen med sit debutalbum, "Kiko", som udkom i 2019.

27-årige Gilli fik sit kommercielle gennembrud for fem år siden med ep'en "Ækte Vare". Foruden "Vai Amor" har han storhittet med numre som "London Town" og "Culo".

Det er i det hele taget unge danske rappere, der dominerer listen over de mest spillede artister på Spotify i Danmark i år.

Foruden Gilli ligger 27-årige Kesi, som står bag hits som "Søvnløs", "Følelsen" og "Kom over", i top-ti sammen med rapgruppen Ude Af Kontrol og rapperen Branco.

Kim Larsen har dog også fået en plads i top-ti, og blandt de udenlandske kunstnere har Ed Sheeran, Post Malone, Khalid, Billie Eilish og Ariana Grandé været blandt danskernes favoritter i år.

Top ti mest afspillede kunstnere på Spotify i Danmark i 2019:

1. Gilli

2. Ed Sheeran

3. Post Malone

4. Khalid

5. Billie Eilish

6. Kesi

7. Ude Af Kontrol

8. Kim Larsen

9. Branco

10. Ariana Grand

/ritzau/