Stand-up'eren Uffe Holm er blevet politianmeldt for en vittighed om Jesus og onani. DR og Folkekirkens Nødhjælp undskylder for vittigheden.

Den 28-årige stand-up komiker Uffe Holm har joket sig direkte ind i et alvorligt stormvejr, efter at have sammenkædet Jesus med onani i en vittighed i sit stand-upshow »The Uffe Holm Show 2« samt på TV.

Nu er han blevet meldt til politiet for blasfemi af den 53-årige Lissi Holm fra Hald på grund af vittigheden, hvor han forestiller sig, at Jesus trænger til at onanere, efter at være blevet taget ned af korset. Et kig på sine hænder afslører de huller, naglerne fra korset har efterladt sig, og Jesus vælger derfor at onanere gennem hullerne i sine hænder.

»Jeg har aldrig nogensinde været så ophidset over noget som det her. Han træder hele kristendommen under fode ved at komme med sådan nogle udtalelser. Det er at spotte kristendommen og Jesus' lidelseshistorie,« siger Lissi Holm.

Trang til at gøre grimme ting
Uffe Holm har ikke ønsket at kommentere sagen og udtaler blot gennem PR-bureauet Xponering:

»Ingen kommentarer«

Uffe Holm har tidligere fortalt B.T., at han er født med Tourettes-syndrom, som er en ufrivillig trang til at gøre uønskede bevægelser og sige grimme ting. Dengang sagde han:

»Sygdommen handler om, at man gerne vil være lidt fræk. Man vil se, hvor langt man kan gå. Derfor kan jeg godt sidde og tænke på, hvad der vil ske, hvis jeg lige pludselig kaster det her vand på dig, for det ville bare være så pinligt. Men det ville også være interessant at se, hvad der ville ske,« sagde han.

Så vidt B.T. erfarer, har Uffe Holm nu taget vittigheden ud af sit stand-up show. Men udover politianmeldelsen har stormvejret rast de sidste par uger. Folkekirkens Nødhjælp har måttet undskylde for vittigheden, da den også blev vist i programmet »Boogie« på DR i forbindelse med kampagnen »Humor mod AIDS«, som Folkekirkens Nødhjælp var medarrangør af.

»Det er både vigtigt og naturligt at sige undskyld, fordi vittigheden overskred så mange grænser. Samtidig er det ærgerligt, at vittigheden tog fokus væk fra det væsentlige, kampen mod AIDS,« siger generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp, Henrik Stubkjær.

Vittigheden faldt også den kirkelige forening »KLF Kirke & Medier« så meget for brystet, at de klagede til Danmark Radio, hvilket resulterede i en uforbeholden undskyldning fra det offentlige medie.

mrn@bt.dk