Det er rollen som Emma i Huset på Christianshavn, at Bodil Udsen er kendt for langt de fleste i dag. Men hun var meget mere.

Bodil Udsen film-debuterede i 1955 som 30-årig i en lille birolle i filmen Blændværk, og op igennem tresserne og halvfjerdserne havde Bodil Udsen masser af filmroller - ofte i lystpil.

Som det gælder for skuespillere, så er det dog på TV, man for alvor bliver kendt, og sådan var det også for Bodil Udsen.

Hun spillede Mutter Fit i Sonja fra Saxogade, og så var der som nævnt rollen i Huset på Christianshavn. Her spillede hun Emma, der havde værtshuset "Rottehullet", og som skulle trøste og mægle, når der var konflikter i det lille hus - og det skete jo praktisk taget i hver eneste episode.

Siden havde hun en mindre birolle i Matador, som fru murermester Jessen. Det var ikke en rolle, der går over i historien, men at Bodil Udsen havde mange andre facetter som skuespiller viste hun midt i firserne i filmatiseringen af "Min Farmors Hus", hvor hun spillede den onde farmor.

Bodil Udsen fortsatte i resten af firserne og halvfemserne med at medvirke i film, og den yngre generation vil måske også vide, at det var Bodil Udsen, der var fortælleren i Flemming Jensens "Nissernes Jul" i 2003.

Som det også hedder sig om skuespillere, så er det på teatret, at man bliver lykkelig, og Bodil Udsen var en meget benyttet karakter-skuespiller - en af de største, Danmark har haft.