Naeem Sundoo vil væk fra den nye Robinson, men 1,4 mio. kr. er prisen, hvis en deltager skrider fra øen

Hvad mener du om de betingelser? - deltag i debatten
- Jeg er rasende! Hvad fanden tænker I på?

Jakob Kjeldjerg, vært på Robinson Ekspeditionen, kører på de helt høje nagler i årets udgave af reality-serien. Det gør hele programmet, som starter på mandag på TV3, for den sags skyld også. Her skal eks-Robinson-deltagere og Paradise Hotel-deltagere dyste om præmien på en million kroner.

Hajangreb, overfald og masser af stressende situationer er den sure most, deltagerne skal nyde. Og det kan de ikke løbe fra, selv om de vil. De har nemlig skrevet under på de hårde betingelser i deres kontrakter, siger TV3.

Det har alligevel fået i hvert fald én deltager, Naeem Sundoo, til at ville skride fra øen og programmet.

Jeg bliver ydmyget
De hårde ord fra Jakob Kjeldbjerg og en situation, hvor deltagerne bliver lænket sammen, fik bægeret til at flyde over hos den tidligere bankrøver.

- Jeg bliver ydmyget i de lænker. Det strider imod mine principper og værdier. Og så bliver vi svinet til af ham (Jakob Kjeldbjerg, red.) Vi har ikke engang mulighed for at svare igen. I cutter det bare, raser Naeem Sundoo overfor redaktionschefen Jeppe Juhl i et klip bag om Robinson, som B.T. har fået indsigt i.

- Giv mig mit pas og mine tasker. Jeg trækker mig, annoncerer Naeem, der sidst var med i Robinson Eksepedition i 1999.

På samme klip får Robinson Ekspeditionens redaktionschef, Jeppe Juhl, hårdt ridset op, hvad konsekvenserne er.

- Du har skrevet under på en kontrakt. Hvis du forlader øen, vil du ikke få udbetalt dit honorar, og du vil blive mødt med et søgsmål på 1,3 til 1,4 mio. kroner, slår Jeppe Juhl fast.

’Forkvaklet æresbegreb’
Da B.T. fanger Jeppe Juhl på telefonen, er han ikke bleg for at fortælle om sit sammenstød med Naeem Sundoo.

- Naeem laver en eller anden latterlig sammenligning mellem at være spændt fast i en kæde og så sidde i fængsel. Han føler sig krænket, men det er jo udfra et helt forkvaklet æresbegreb, fortæller Jeppe Juhl.

- Jeg må bare fortælle Naeem om konsekvenserne. Og jeg fortæller ham bare sandheden: Vi kommer efter ham, når han er kommet hjem, hvis han smutter fra øen. Men jeg er helt overbevist om, at han bluffede hele vejen igennem, slår Jeppe Juhl fast.