De kom, sang og sejrede - og beviste, at 20 år er ingen alder i dansk pop. TV-2 gjorde næsten rent bord, da de i aftes scorede hele fire priser ved årets Danish Music Awards (DMA).

Ved den stort anlagte branchefest i KB-hallen vandt de priserne for årets danske hit (»De første kærester på månen«), årets danske pop-udgivelse for albummet »De første kærester på månen«.

Bandets frontfigur, Steffen Brandt, fik prisen som årets danske sangskriver - og så kunne de stikke IFPIs (pladebranchens) ærespris i lommen.

»Til at begynde med lignede de et mediestunt, en gimmick, en god vittighed.

Men de seneste 20 år har de markeret sig som et orkester, der tager strøm på Danmark og danskerne, men gør det underfundigt, mildt og alligevel ædende sarkastisk.

Deres sange er så danske som LEGO. De bygger på få klodser, men er lige så holdbare, og i en tid, hvor alle snakker om, at de midaldrende ikke længere gider købe musik, har de med deres nyeste album og en stuvende udsolgt Danmarks-turné bevist, at alder ikke er nogen hindring i rockmusik.

»Hundredetusinder af pladekøbere kan sagtens tage fejl, men gør det ikke i tilfældet TV-2, som i år modtager IFPIs Ærespris. De får den for udholdenhed, originalitet, sproglig vitalitet og selvironi i en branche, hvor selvhøjtideligheden ellers har gode kår.

Stil ind på TV-2. Sende- og modtageforholdene har aldrig været bedre.« Sådan lød begrundelsen fra specialjuryen, som havde besluttet at give TV-2 æresprisen.

Aftenens anden vinder
Men TV-2 måtte dog finde sig i, at de ikke fik alle de priser, de var nomineret til. Tre af dem snuppede aftenens anden store vinder, Mew.

Mew fik den prestigefyldte pris for årets danske album for »And The Glass Handed Kites«, de blev også årets danske gruppe, Mews sanger, Jonas Bjerre, blev årets danske sanger og gruppen fik prisen for årets danske rockudgivelse.

De store tabere i aftes blev de ellers så hyldede Kashmir, som måtte finde sig i ikke at modtage en eneste pris trods hele seks nomineringer.

Hovednavnet på scenen, den amerikanske sanger/sangskriver Gavin DeGraw, måtte også forlade KB-hallen uden en eneste pris. Han var ellers nomineret til to priser - en for årets udenlandske album og en for årets nye udenlandske navn.

Udover Gavin DeGraw optrådte TV-2 live i den udsolgte KB-hal. Det samme gjorde Mew, Outlandish, Tina Dickow, Bikstok Røgsystem, Anna David, Johnny Deluxe, Carpark North, Tue West, Anders Matthesen og - som en overraskelse på en i forvejen stjernespækket aften - Kashmirs' Kasper Eistrup som solist. fhk@bt.dk og kve@bt.dk