Lyt til artiklen

Den danske musiker Tobias Rahim er årets topscorer ved uddelingen af Danish Music Awards torsdag aften.

Det har været et succesfuldt år for den danske musiker og sangskriver Tobias Rahim, der med numre som "Når mænd græder", "Flyvende Faduma" og "Mucki Bar" har væltet de danske hitlister og streamingtjenester.

Det blev han belønnet for torsdag aften, da Danish Music Awards, som musikselskabernes brancheorganisation IFPI Danmark står bag, blev afholdt i København.

Her fik Tobias Rahim prisen for Årets Danske Streaminghit for nummeret "Mucki Bar", og så blev han kåret til Årets Danske Solist. Ydermere fik Arto Louis Eriksen prisen som Årets Danske Producer for sit samarbejde med den populære kunstner.

Det er et særligt akademi, der består af seks personer fra musikbranchen, som udpeger størstedelen af de nominerede og vindere ved prisuddelingen.

Sidste års store vinder ved Danish Music Awards, Andreas Odbjerg, snuppede også en enkelt statuette i år. Den fik han for sangen "Hjem fra fabrikken", der blev kåret til Årets Danske Radiohit.

For sangerinden Jada var det andet år i træk, hun kunne se sig belønnet med prisen som Årets Danske Livenavn.

Men også rapmusikken blev hyldet ved prisfesten. Her kunne Lamin hjemtage prisen for Årets Nye Danske Navn, mens den rutinerede rapper Gilli fik prisen for Årets Danske Album for "Carnival".

Sidst men ikke mindst fik rapperen Sivas overrakt Danish Music Awards' Ærespris for det aftryk, han har sat på genren i Danmark.

Danish Music Awards blev afholdt første gang i 1989. De første to år hed den IFPI-prisen. Herefter hed den fra 1991 til 2000 Dansk Grammy. Siden 2001 har prisfesten heddet Danish Music Awards.

Noget var dog anderledes i år. Prisuddelingen blev nemlig afholdt som en ren branchefest, hvorfor den traditionelle tv-transmission var aflyst, ligesom at pressen ikke måtte overvære showet.

/ritzau/