Så synger også Thera Hoeymans poppet jazz. Alligevel kan man ikke beskylde den tidligere Cut'N'Move-sangerinde for at følge trenden efter Norah Jones, Vanessa Carlton, Katie Melua og Caroline Henderson.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>For det er ti år siden, hun faldt for jazzen, da hun var med i Fats Waller-musicalen »Aint Misbehavin'« på Hippodromen i København sammen med blandt andre Thomas Eje.

»Lige siden har jeg vidst, at jeg ville lave en jazz-plade, men jeg har haft brug for afstand til min fortid i Cut'N'Move. Det var jo bare noget, jeg kom med på, og jeg nåede slet ikke at få mit hovede med. Jeg var for ung og blev mere usikker end selvsikker.

Ikke for enhver pris
Jeg har i virkeligheden aldrig haft den helt store selvtillid som sanger. Den skulle jeg lige finde. Det har taget år. Og jeg ville ikke lave en plade for enhver pris.

Kun hvis jeg var med hele vejen, så jeg føler, det er mit barn, og til jeg fandt ind til noget, hvor jeg sagde: Det er fedt, det her! Og Norah Jones? - Hun kom bare med en plade, før jeg nåede det,« siger Thera der selv har skrevet otte numre til solo-debuten »Vertical« som udkommer i dag.

Materialet har hun været i gang med i seks-syv år, og hun turnerede også med det under navnet Thera & Pop'N'Jazz for fire-fem år siden. Det var efter årene som TV-vært på »Eleva2'ren« og på TV3. Og faktisk er det nu 14 år siden, hun som 21-årig blev fundet til Cut'N'Move på gaden i Aalborg på grund af sin mørke lød.

Årene har det 35-årige multitalent med de hollandsk-mollukanske rødder også brugt på at blive gift og få tre børn på nu to, seks og otte år. Samt på sine andre kunstnerpassioner, digtning og maleri.

»Min passion er at være ekspressiv. Jeg er nysgerrig på at afsøge nye sider af mig selv, så jeg udvikler mig, og det tænder mig at være ude på dybt vand,« siger sangerinden der også skriver på en roman.

Til gengæld vidste hun hverken, at der sidste år kom en Cut'N'Move-opsamling, eller at hendes gamle kollega Zindy Laursen også lige har udgivet en soloplade. den@bt.dk