En ny dansk supertrio har set dagens, eller man skulle måske sige nattens lys. Sanne Salomonsen, Lis Sørensen og Tamra Rosanes udsender om kort tid et helt album kun med countrysange. »Cowgirls« kalder de sig meget passende.

Nattens lys, skriver vi - for CDen har titlen »Girls Night Out«. En musikalsk pigeaften for de tre rutinerede danske pop- og rockdronninger, der blandt andet har bragt dem til country-hovedstaden Nashville.

Det højst overraskende samarbejde er kommet i stand på Tamra Rosanes' initiativ. Som den eneste af de tre har hun med stor succes konsekvent sunget country de seneste mange år.

For to et halvt år siden spurgte hun Sanne: »Hvorfor ikke indspille en countryplade?«. De har kendt hinanden siden 1973, hvor de mødtes ved indspilningerne af Brdr. Olsens »Just Another Revolution«. Senere sang de sammen i Flair.

Sanne Salomonsen var med på ideen, og Tamra fik også hurtigt overtalt Lis Sørensen. Siden har de ved utallige møder lyttet til 150 forskellige mere eller mindre klassiske countrysange, som efterhånden blev skåret ned til de 16, de havde med i studiet i Nashville. Heraf er de 11 endt på »Girls Night Out«.

»Jeg er meget begejstret for projektet med en countrytrio. I den ligger der masser af muligheder for at skabe et væld af harmonier og finde ind til den helt særlige treklang, der kan opstå med tre så forskellige stemmer som vores,« siger Tamra Rosanes, der har drømt om at synge country sammen med andre danske sangerinder de sidste 15 år.

Sikkert bl.a. inspireret af Trio - Linda Ronstadts, Dolly Partons og Emmylou Harris' klassiske og i øvrigt fremragende countrysamarbejde fra 1987.

De tre danske Cowgirls blev hurtigt enige om, at de skulle synge et solonummer hver. De valgte hver en sang, som især står deres hjerter nær. De otte øvrige meoldier synger de sammen.

Sanne Salomonsens solosang er »What Kind of Love«, mens Lis Sørensen synger den kendte »Sweet Dreams« fra Patsy Clines repertoire. Tamra Rosanes synger sin egen og sønnen Noahs »Ride On«.

»Jeg er så stolt af »What Kind of Love«. Ved udvælgelsen af numrene havde jeg en fornemmelse af sangen som meget Roy Orbison-agtig. Det viser sig, da vi søgte om retten til at indspille sangen, at Orbison rent faktisk har været med til at skrive den,« siger Sanne Salomonsen.

»En sang som »Sweet Dreams« er for mig indbegrebet af country, men jeg synes faktisk, at vi kommer langt omkring. CDen repræsenterer en bred vifte af country/poprock-sange fra 60erne og op til i dag,« siger Lis Sørensen.

De tre danske countrydivaers vokaler er produceret af Ivan Pedersen, som de kalder »den fjerde cowgirl«. Cowgirls tager på turné i januar i diverse store danske musikhuse og koncertsale. Bl.a. 21. januar i Tivoli.

Sanne Salomonsen er stadig i gang med sin egen sommerturné. Hun har måttet holde et par dages pause p.g.a. af en 24 timers maveinfluenza, som har hærget flere andre medlemmer af hendes liveband,.

Sanne var umiddelbart så hårdt ramt, at hun besvimede onsdag før en koncert i Århus, men hun er allerede frisk og på benene igen. Hendes band spiller igen i aftenved et lukket arrangement.