Alder: 44Kræftform: Tarmcancer, der havde spredt sig til lymfekirtlerne. Konstateret i oktober 2006.Behandling:Operation, hvor dele af tarmen blev fjernet. Kemoterapi i et halvt år.

Hvordan opdagede du sygdommen?

- Jeg opdagede det ved at der stod kaskader af blod fra tarmen. Først troede vi det var hæmorider, men efter en stor undersøgelse på Hamlet blev det opdaget, at det var cancer.

Hvordan reagerede du?

- Alt stod stille, og jeg undrede mig over hvordan verden alligevel kunne køre videre udenfor mit vindue. Om aftenen stod jeg ved den lille toåriges seng og tænkte på, om jeg ville få lov at følge ham gennem livet, og allerede dagen efter begyndte jeg at planlægge min sidste tid og forberede mig på det værste.

Hvad sagde familien?

- Min mand tog simpelthen orlov i et halvt år med det samme. Vi tog en snak med børnene og talte blandt andet om, at det ikke var døden, jeg var bange for, men det at jeg skulle forlade dem. Frygten for mine børn var klart det allersværeste.

Hvordan er din situation idag?

- Jeg er frisk og frejdig, jeg dyrker motion, og jeg går jævnligt til kontrol. Jeg er sygdomsfri, men der bliver fortsat holdt øje med mine tal.

Hvordan overvandt du din cancer?

- Jeg tror jeg har overlevet ved at skrue op for arbejdet. Jeg kastede mig ud i en masse projekter, jeg virkelig havde lyst til.

- Jeg har så at sige arbejdet med døden i hælene. Jeg har skrevet to bøger, der snart udkommer, startet mit eget firma, og er blevet manager for et band, der hedder Ceoneo.

Susan Binaus råd:

- Tal sammen i familien og inddrag børnene så meget som muligt. Få altid en second opinion fra et andet hospital. Det har måske reddet mit liv, og har i hvert fald reddet mig fra en stomipose.

Den 15. august udgiver Susan kræft-bogen 'Mor, må jeg få din pc hvis du dør?. Her er mange flere råd til familier, der rammes af kræft.