Danske sangere og skuespillere indspiller torsdag og fredag sangen 'Hvor Små Vi Er'. Overskuddet fra salget af singlen går ubeskåret til ofrene for katastrofen i Asien. 20.000 singler er forudbestilt.

Det er de danske pladeselskabers brancheforening (IFPI) som står bag initiativet.

Og de kendte navne står i kø for at deltage.

Blandt andre: Shirley, Tue West, Sonja Richter, Burhan G, Hush, ATAF, Christina Groth, Anne Linnet, Cæcilie Norby, Søs Fenger, Steen Jørgensen, Mads Mikkelsen, Nikolai Lie-Kaas, Casper Christensen, Allan Vegenfeldt og Nik og Jay.

Nye navne strømmer ind og begejstringen spreder sig i studiet. Allerede inden singlen er indspillet er "Hvor Små Vi Er" blevet forudbestilt i 20.000 eksemplarer.

Sangen 'Hvor Små Vi Er' er skrevet af en af Danmarks førende sangskrivere, Remee, som har leveret tekst og musik til flere internationale stjerner. Mange vil desuden nok huske Remee fra 2003, hvor han sammen med Camilla Ottesen var vært, da Danmark stod for afholdelsen af det internationale børne MGP.

- Jeg havde brug for tid til at tænke mig om, da jeg fik henvendelsen. På den ene side kan sådan en støttesingle hurtigt gå hen og blive en lidt selvsmagende oplevelse. På anden side er jeg ligeså rystet som resten af verden over de forfærdelige tv-billeder, der har brændt sig fast på nethinden. Jeg har flere venner, der var i Asien, da ulykken slog ned, så hvis jeg kan være med til at gøre en lille forskel, stiller jeg gerne op, siger Remee.

Alle involverede i projektet stiller gratis op, så alle indtægter fra salget af 'Hvor Små Vi Er' kan gå ubeskåret til de fem nødhjælpsorganisationer Dansk Røde Kors, Folkekirkens Nødhjælp, Unicef, Læger Uden Grænser og Red Barnet

- Danskerne har i forvejen støttet indsamlingen med meget flotte beløb, men vi håber selvfølgelig, at rigtigt mange også vil købe singlen. Målet er et salg på mindst 50.000 eksemplarer, så vi kan overrække en check til de fem nødhjælpsorganisationer på mindst halvanden million kr.

Der er hårdt brug for pengene ikke bare her og nu, men også til at genopbygge områderne, sikre rent drikkevand og undgå epidemier i katastrofeområderne, siger Jens-Otto Paludan, adm. direktør i Universal Music, der står for distributionen af 'Hvor Små Vi Er'.

Indspilningerne kan følges på www.hvor-smaa-vi-er.dk fra torsdag eftermiddag og vil blive vist på nationalt TV lørdag aften.

tik@bt.dk