Mange års helvede som trøstespiser er nu lagt på hylden. I 16 år har Gitte Landbo proppet sig med fede sager for at dulme sorgen over sin brors død.

Men da lægerne fortalte, at hun var for fed til at blive gravid, tog den 36-årige hjemmehjælper en rask beslutning.

Hun tilmeldte sig TV3s program »Du er, hvad du spiser«. Og ved hjælp af programmets kostekspert Lene Hansson har Gitte Landbo fra Thy tabt sig 20 kilo - og er nu klar til at få børn. I aften kan du se hende på TV3.

»Min mand så, at TV3 søgte deltagere og opfordrede mig til at søge. Og det er jeg lykkelig for, at jeg gjorde,« fortæller hun til B.T.

I mange år har Gitte Landbo og hendes mand, Brian Landbo, prøvet at få børn, men forgæves. Parret besluttede sig derfor at kontakte Fertilitetsklinikken på Sygehus Viborg, og Gitte Landbo fik den hårde besked, at hun skulle smide mindst 10% af sin vægt, før hun kunne modtage reagensglasbehandling.

Tog sig sammen
»Det resulterede i, at jeg i stedet tog 15 kilo på. Men heldigvis fik jeg taget mig sammen, og Brian og jeg har aldrig været mere klar til at få børn,« fortæller hun med stor glæde i stemmen. For i morgen kommer dagen, de længe har ventet på. Gitte Landbo har nemlig sin første behandling på fertilitetsklinikken.

I januar 2005 indledtes optagelserne til TV-programmet, og kostekspert Lene Hansson gik straks i gang med at ændre Gittes usunde livsstil. På kun otte uger tabte hun 15 kilo - og har i dag tabt sig 20 kilo.

»Det har været noget af en omvæltning, for jeg har jo altid haft en sød tand,« siger hun, men konstaterer, at hun også er stædig, og når hun har sat sig noget for, så bliver hun ved.

Men Gitte Landbo har ikke altid været overvægtig. For omkring 16 år siden mistede hun sin bror. Han døde i en ulykke, og det fik hende til at trøstespise.

Flov
»Jeg har altid været flov over at være overvægtig, men jeg er ikke flov over at fortælle, hvorfor jeg blev overvægtig. Mange render rundt og trøstespiser. Og det er vigtigt at finde ud af, at man ikke er alene, og at der er hjælp at få,« siger hun.

Og den hjælp har Gitte Landbo fundet. Hun føler sig bedre rustet end nogensinde før til at komme ned i vægt.

»Mange har spurgt, om jeg kan holde det denne gang. Jeg kan jo ikke vide mig sikker, men Lene Hansson har givet mig nogle værktøjer, og jeg har selv bevist, at jeg godt kan tabe mig og leve sundt. Det giver selvtillid,« siger hun.

»Jeg træner alle ugens dage. Og når vi er til fest, så har jeg min egen salat med,« fortæller Gitte stolt.

Se programmet i aften på TV3 kl. 21.00

cpe@bt.dk

Andre læser også