- Der har været en hyggesexisme på min arbejdsplads, siger Sofie Linde til P1 Morgen ifølge Ekstra Bladet.

Selv om humoren var i centrum til årets Zulu Comedy Galla, var der også alvorlige stunder under showet, som blev afholdt i Operaen i København onsdag aften.

Showets værtinde, Sofie Linde, satte fokus på MeToo-bevægelsen og fortalte om en hændelse, hun selv har været udsat for i begyndelsen af sin karriere, til en julefrokost i DR.

Dengang Sofie Linde var ny i mediebranchen, hev en magtfuld mediemand - en stor tv-kanon - hende til side og forlangte, at hun gav ham oralsex, hvis hun ville gøre sig nogen forhåbninger om at blive i branchen.

Ellers ville han smadre hendes karriere, truede han hende.

- Jeg er ret sikker på, at du kigger på mig lige nu. Du ved godt selv, hvem du er. Du ved også godt, at jeg sagde nej. Men altså, det gik jo meget godt alligevel, tordnede Sofie Linde fra scenen foran et målløst publikum.

Episoden skete, dengang Sofie Linde var blot 18 år gammel, og i et interview med P1 Morgen fortæller den i dag 30-årige tv-vært, hvorfor hun vælger at stå frem med sin historie nu.

- Min præmis for at sige det, jeg gjorde, var at understrege, at man i virkeligheden godt kan sige nej, og at det hele nok skal gå alligevel, siger Sofie Linde blandt andet i P1-interviewet ifølge Ekstra Bladet.

- Dengang brugte jeg meget tid på at spekulere over, om jeg havde dummet mig, og om det blev farligt for mig og min karriere. Men som voksen er det jo soleklart, at han var en idiot, og at det uanset hvad ikke ville være en pris, der var værd at betale.

Ifølge Ekstra Bladet fortæller Sofie Linde videre i P1-interviewet, at hun har været udsat for flere ubehagelige episoder, som ofte er blevet kamufleret som en joke eller pakket ind - hyggesexisme, kalder hun det.

Men episoden til julefrokosten adskiller sig fra de andre episoder ved at blive en direkte trussel, fortæller hun.

Episoden skete på DR, og det har fået DR's HR-chef og DR's fællestillidsmand til at tage skarp afstand.

DR har oplyst, at man vil tage kontakt til Sofie Linde.

/ritzau/