Tv-værten vil gøre op med, at man absolut ikke skal elske det at være gravid, selv om man glæder sig til baby.

København. Det, der skulle have været den søde ventetid, blev en anelse mere bitter for Sofie Linde, der blev mor for første gang i midten af februar, da hun fødte datteren Trine.

Sidste sommer annoncerede hun og Joakim Ingversen, at de ventede deres første barn. Da parret opdagede, at en lille ny var på vej, besluttede Sofie Linde sig at skrive en dagbog om sin graviditet.

Det var egentlig planen, at lille Trine skulle have mors dagbog, når hun engang selv blev gravid, men nu har Sofie Linde valgt at udgive den.

Hun vil fortælle, at man absolut ikke behøver elske selve graviditeten, selv om man er ved at boble over det at skulle være mor.

»Jeg deler mine inderste tanker, fordi jeg har så meget selvtillid som mor, at jeg ved, at jeg er en god mor, også selv om jeg ikke brød mig om at være gravid,« fastslår Sofie Linde.

Hun kalder dagbogen for et graviditetsmanifest og udgiver den til efteråret under titlen 'Fårking gravid - en fremmed flytter ind'.

»Jeg syntes, det var ekstremt hårdt ikke at kende mig selv, for det viste sig, at den lykkelige ventetid ikke føltes særlig lykkelig,« lyder det fra den 28-årige 'X Factor'-værtinde.

»Der sker så meget med ens krop og sind, og jeg kunne ikke finde et fællesskab at tale med det om, uden at jeg følte mig som en dårlig mor eller blive skudt i skoene: 'Du har bare at være glad for, at du overhovedet kan blive gravid, for det er ikke alle, der kan det!'«

Det er et halvt år siden, at Trine blev født. Det føles, som om hun lige er kommet til verden, men samtidig også, at hun har været der hele tiden, fortæller Sofie Linde.

»Alt er blevet omrokeret. Der er en ting, der er vigtigere end alt andet, og det er hende. Det er ubetinget det, jeg er allermest stolt af nogensinde at have udrettet. Med det sagt er det også fucking hårdt at have et barn,« lyder det fra den 28-årige tv-profil.

»En ting er ens egen frygt for alt - jeg ser potentielle farer overalt - men så er der også frustrationen, især første gang de græder fuldstændigt utrøsteligt, og man bare står der: 'Hvad fanden skal jeg gøre'. Du gennemgår alle de følelser, der eksisterer i kroppen.«

Det vigtigste er bare, at Trine - eller Trille, som de stolte celebre forældre kalder datteren - stortrives, og det gør hun, jubler Sofie Linde.

»Hun ligner kun Joakim. Pige-Joakim. Så jeg håber, hun får lyst hår - det ligner det lidt, at hun gør - men det vil så også være det eneste, hun får med fra mig af udseendet. Men temperamentet minder mere om mit end om Joakims, som er en mere tålmodig og rolig type.«

»Man er i hvert fald ikke i tvivl om, hvad vores datter synes om tingene, lad mig sige det sådan. Hun er overordnet sindssygt glad, men der bliver sagt fra, hvis der er noget i vejen. Det er også godt, for man skal have power, når man er førstefødte,« griner Sofie Linde.

Selv om den prisvindende tv-vært ikke brød sig om at være gravid, er det bestemt planen at gennemgå det i hvert fald mindst en gang til.

»For mig har den største gave været at have søskende, så selvfølgelig skal Trine have søskende,« fastslår Sofie Linde.

»Næste gang skal der være lidt mere planlægning, og jeg skal lige nå at mærke Trine, være sammen med hende og have en kæmpe brandert inden,« griner hun.

Sofie Linde fortsætter som 'X Factor'-værtinde, når programmet fremover sendes på TV2.

Det kan ses på kanalen i begyndelsen af 2019.

/ritzau/