Selvom Sigurd Barret skal spille 32 koncerter på 31 dage, må det ikke ødelægge julestemningen. For første gang siden sin skilsmisse har han børnene juleaften, fortæller pianisten børneværten til BT.

- Julemåneden er en arbejdsmåned for mig. Jeg har 32 koncerter. Blandt andet en domkirkekaravane med Søren Ryge. Vi skal fortælle om jesusbarnet og juleevangeliet. Det er fint at huske, at det hele ikke handler om Fætter BR. Det bliver sjovt at have nissehue på sammen med Søren Ryge. Sådan to fortællenisser som os.

- December skal bare være hyggelig, selvom man får noget for hånden. Jeg pynter op med juledekorationer og sprællemænd og giver den også gas med selvlysende rensdyr.

Jeg blev skilt for to år siden, og sidste år havde jeg ikke mine børn til juleaften. Det skal jeg have i år, plus en masse familie. Vi bliver 20, så det bliver den helt store julefest.

- Vi er en sangfamilie, så alle skal vælge en sang og danse om juletræet, der er no mercy. Kun hvis man har lægeattest på, at man er gangbesværet.

- Julen er en slags fødselsdag for alle. Børn synes, det er sjovt med et træ ind i stuen. Det er også lidt fjollet. Ligesom legen med mandelgaven. Eller det at danse om juletræet. Alle generationer kan huske, at det var sådan, da de selv var børn. De voksne leger også.