Her ses Sidse Babett Knudsen til Emmy-prisuddelingen på Hilton Hotel Mercury Ballroom i byen New York City19 November 2012.
Her ses Sidse Babett Knudsen til Emmy-prisuddelingen på Hilton Hotel Mercury Ballroom i byen New York City19 November 2012. Foto: Andrew Gombert

Sidse Babett Knudsen blev forbigået, da den amerikanske TV-pris blev uddelt natten til tirsdag.

Skuespillerinden Sidse Babett Knudsen må rejse tomhændet hjem fra Emmy-uddelingen i New York, hvor danskeren ellers var nomineret til en af de store amerikanske TV-priser for sin rolle i DRs dramaserie »Borgen«.Sidse Babett Knudsen var nomineret som bedste kvindelige skuespiller for sin rolle som statsminister Birgitte Nyborg ved det internationale Emmy-show, men hun måtte se sig slået af den argentinske skuespillerinde, Christina Banegas. En kandidat, som DRs dramachef, Piv Bernth, forud for uddelingen havde kåret som en af Sidse Babett Knudsens største konkurrenter.

Men selv om Sidste Babett Knudsen var skuffet, glæder hun sig over, at netop Christina Banegas vandt. Det bedyrede hun over for BT.

- Selvfølgelig er jeg skuffet, for det havde jo været fuldstændig fantastisk at vinde, men jeg følte mig beæret over, at jeg overhovedet blev nomineret. Men min umiddelbare reaktion var en stor begejstring på hendes vegne, fordi vi - Christina Banegas og jeg - deltog i en ret sjov paneldebat i går, og hun er en ret skøn skuespillerinde, udtaler Sidse Babett Knudsen over for BT.

Danmark har en gang tidligere haft en deltager med i opløbet om at få prisen for bedste kvindelige skuespiller ved den internationale Emmy-prisuddeling. I 2008 var Sofie Gråbøl nomineret i samme kategori for sin rolle som Sara Lund i »Forbrydelsen«, men heller ikke hun vandt den eftertragtede pris.

Danske produktioner er dog flere gange blevet belønnet med en Emmy, blandt dem er »Rejseholdet«, »Nikolaj og Julie« samt »Ørnen«.

Ved den internationale Emmy-uddeling hylder man udelukkende tv-programmer, der er produceret i lande uden for USA.

DR har foreløbig vist to sæsoner af »Borgen«, og Sidste Babett Knudsen får igen lov til at give den som landets statsminister, når tredje sæson løber over skærmen i 2013.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.