Velkommen til B.T.s nye sexbrevkasse, der har besøg af ekspert og leder af Sexlinien Jeppe Hald fra Sex og Samfund. Her besvarer han et spørgsmål, Sexlinien har fået fra mor, der er i tvivl om hendes søn er homoseksuel.

Hvis du vil skrive til B.T.s sexbrevkasse, så kan du gøre det helt anonymt til sexbrevkassen@bt.dk. Skriv blot din alder og køn, så svarer vores eksperter.

Jeg tror, min søn er homoseksuel: Hvordan hjælper jeg ham?

Hej,

Min søn på 19 år udviser en del tegn på homoseksualitet.

Han sukker henført, når han ser en smuk mand, og han klæder sig mere og mere bøsset. Det er okay, men problemet er, at han lader til ikke selv at have opdaget det.

Jeg har tænkt, at jeg bare skulle give ham tid, men nu udviser han flere tegn på mistrivsel, og jeg vil gerne hjælpe ham lidt på vej. Er det muligt?

Hilsen en bekymret mor (Svaret finder du under billedet).

Jeppe Hald er national projektleder af Sexlinien, der rådgiver unge. Han har mange års erfaring med seksualrådgivning.
Jeppe Hald er national projektleder af Sexlinien, der rådgiver unge. Han har mange års erfaring med seksualrådgivning.
Vis mere

Svar fra Sexrådgiver Jeppe Hald:

Det er faktisk et rigtigt godt spørgsmål.

Hvis han er et sted, hvor han ikke selv er klar til at tale om sin seksualitet med sine omgivelser, så vil han heller ikke være modtagelig over for den hjælp, der bliver rakt ham.

Derfor er det vigtigt, at du viser ham, at du har nogle værdier, der kan rumme homoseksualitet. Du kan også række ud til nogle i jeres omgangskreds, som han føler sig tryg ved, og som han kan tale med eller støtte ham i, at han har nogen i sine egne fællesskaber, som måske kan have det på samme måde.

Der er rigtig mange unge, der synes, at det er svært at tale med deres forældre om deres seksualitet.

Går du til ham direkte, kan altså du risikere at blive afvist.

Derfor er det hele setuppet omkring værdier og holdninger i forhold til homoseksualitet, du skal være tydelig omkring, at du er okay med. Du kan også tale om emner, der berører det, eller se film om det sammen - bare uden at spørge direkte. Springer han ud, så er det vigtigt bare at rumme ham og fortælle ham, at det er fuldstændigt i orden.

Skriv til B.T.s sexbrevkasse på mail sexbrevkassen@bt.dk. Du kan spørge om alt fra sex, kærlighed, dating, singleliv til kønsidentitet og seksualitet. Du kan skrive helt anonymt og eksempelvis bare angive alder, køn og eventuelt et opdigtet navn/titel. Så tager vi dit spørgsmål op med en af vores eksperter.