Torsdag eftermiddag blev det traditionsrige nøgenløb på Roskilde Festival afviklet for 20. gang i musikfestivalens historie. Her løb sammenlagt 21 mænd og kvinder foran en flot kulisse bestående af flere hundrede festivalgængere.

Efter to omgange på sammenlagt 400 meter kunne amerikanske Lily og den 24-årige dansker Anton række armene i vejret som nøgenløbets sejrsherrer. Det gjorde de foran hundredvis af nysgerrige og glade tilskuere, som var dukket op for at overvære løbet. Men løbeturen var særdeles hård for den mandlige vinder, der måtte låne en brækspand, efter han havde vundet.

Ifølge vennerne skyldtes det, at Anton havde haft en meget ‘hård nat’. Vinderen ønskede ikke selv at tale med pressen, men det lykkedes at finde en af de stolte venner til Anton, som stod og ventede på ham, efter løbet var ovre.

»Jeg kaldte den (sejren, red.) allerede dagen før. Vi har spillet håndbold sammen, og jeg ved, hvor hurtigt han løber. Det kendetegner ham også, at selvom han var presset med tømmermænd, så præsterer han på højeste plan,« siger vennen Emil, der bor i lejr med Anton, der går under navnet 'Sir Lancelot' i lejren.

Den kvindelige vinder var den 19-årige Roskilde Festival-debutant Lily fra Kentucky, der er på udveksling i København.

»Jeg skulle jo have en undskyldning for at komme tilbage til København igen,« siger hun til B.T. og griner.

Der var i alt 21 deltagere i nøgenløbet - 8 kvinder og 13 mænd. De to vindere fik en 'goodie bag' og en billet hver til næste års festival.

»Jeg løber meget, og så havde jeg bare lyst til at være med. Jeg er så fucking glad,« siger den blonde vinder, der vandt løbet suverænt.

Nøgenløbet på Roskilde Festival blev første gang afviklet i 1998 og har siden udviklet sig til en institution på festivalen.

Roskilde Festival 2018 Nøgenløb Dame-vinderen Lily 19 år fra Kentucky
Roskilde Festival 2018 Nøgenløb Dame-vinderen Lily 19 år fra Kentucky Foto: Nils Meilvang