Gitte Hænning, Wenche Myhre og Siw Malmkvist knokler med deres nye fælles show.

BERLIN: I 60'erne var de schlagerdronninger i Tyskland. Nu indtager Gitte Hænning, Wencke Myhre og Siw Malmkvist atter Berlin. Den skandinaviske trio optræder hele juni i et cirkustelt med forbundskansleren som nærmeste nabo.

»Mere inter-skandinavisk kan man vel ikke blive,« konstaterer de tre.

»Vi har været i gang med prøver i en uges tid. Med hinanden taler vi dansk eller svensk, som alle tre behersker. Men på scenen skal det selvsagt foregå på tysk. Vi har rigtig nok optrådt sammen tidligere, men vi har aldrig lavet et helt show sammen.«

Gittes landeplage
Gitte, Wenche og Siw repræsenterede alle Tyskland under hvert deres Melodi Grand Prix i 60'erne. »Ich will'nen Cowboy als Mann« var Gittes landeplage i 1963. I lighed med de andre to solgte hun millioner af plader i Tyskland, og hendes popularitet er stadig stor.

»Wenche Myhres sambo, svenskeren Anders Eljas, har arrangeret en række skandinaviske folkeviser for os. Nogle sange er helt nye. Og så har vi selvsagt rigeligt med jazz, pop og sketches,« fortæller Gitte.

Hun afslører, at der også er planer om at tage showet ud på den tyske landevej til næste vinter, hvis det hitter i Berlin - noget det foreløbige billettsalg tyder på, at det vil.

Smagen er anderledes
»Desuden leger vi også med tanken om en turné i Danmark, Sverige og Norge.

Men hvis det skal blive til noget, bliver vi nok nødt til at lave et helt nyt program. For folks smag i Skandinavien er meget foreskellig fra den tyske,« siger trioen.

»Hver især er vi tre nogle ensome ulve, men fællesskabet med hinanden er fantastisk morsomt og spændende.

Vi nyder at stå på scenen sammen. Det er næsten som at være på ferie,« siger Wenche Myhre.

»Ja, måske for dig. Jeg har lampefeber og er skide nervøs før hver eneste forestilling,« afbryder Siw Malmkvist.

Gitte Hænning griner bare: »Nu er det måske på tide, at vi går tilbage til prøverne. Vi har utrolig meget materiale, som skal læres, inden det for alvor går løs på onsdag.«