Årets Robinson-vinder, 62-årige Mogens Brandstrup fra Skive, var både stærk, sej og senior, da han i aftes blev en mio. skattefrie kr. rigere. En rigtig Robins-olde, efter hans 19-årige barnebarn tidligere i år gjorde ham til en ung oldefar.

- Jamen, de tog sig jo ikke i agt for den gamle her, og jeg var kommet for at få guldet, ikke for at få venner. Nu har jeg vist, at selvom man er fyldt 60, så kan der godt ske noget bagefter.

Jeg har forsøgt at være kvindernes ven og komme så langt som muligt på den måde, sagde den glade far til fire voksne børn, pensionist, tidligere postarbejder og selvstændige som vil bruge en del af pengene på en fest for de andre deltagere.

Mogens Brandstrup er den ældste finalist nogensinde, og det er sejt i en konkurrence der i meget høj grad har været fysisk. Og hvor han som kaptajn for jyderne straks efter sammenlægningen gjorde sig gode venner med københavnerne og dermed blev upopulær i egen lejr. Både dét og kvinde-dominansen kæmpede den selv-erklærede scorekarl sig igennem.

Hans primære jagtmark er en single-golfklub stort set kun med kvinder, og da han var på ekspedition fra slutningen af april til starten af juni havde han også en ny kæreste, som ikke er længere. I går luftede han hoved-rystende eks-kone Jette, som han dog ikke ville have taget billeder sammen med.

- Mogens er altid højrøstet og vil bestemme alt, så det er helt utroligt, at han har kunnet luske dem dernede i syv uger, sagde hun.

I finalen kæmpede han mod med-jyderne Solveig og Lykke, der ligesom de øvrige deltagere var samlet på Marketenderiet i Valby, hvor Mogens var en populær vinder.

Afgørelsen blev dog truffet i Malaysia allerede for et lille halvt år siden. Først på Planken, hvor »Verdens stærkeste kvinde« anno 1997, Michelle, havde svækket Lykke med håndjern, men måtte mærke nemesis, da Lykke vandt efter over en time i sol og blæst. Dermed sikrede hun sig fire stemmer i det afgørende øråd - som hun selvfølgelig gav sig selv.

Her fik Mogens flest vinder-stemmer fra de øvrige otte, der klarede sig til sammenlægningen. Ørådet handlede ellers mest om deres overraskelse over Solveigs spil fra »neutral« til »solo«.

Hun blev dømt som uærlig, fuld af sladder, og da Ivan sagde »Solveig, du er fuld af løgn,« var der klapsalver i salen. Imens gav Ivan hende knus i kulissen, samtidig med at sminkører kæmpede med at holde hende fri for tårer. Knus og tilgivelse blev gentaget på skærmen.

Sidste ingrediens i finalen var en kombineret dyst og quiz på en forhindringsbane i en malaysisk fiskerlandsby midt ude i vandet. Her delte Mogens sejren med Lykke. Men hans popularitet i ørådet gjorde udslaget. Han blev en suveræn ottende Robinson-vinder.

den@bt.dk