Allan står snart uden fast tag over hovedet, og selv om situationen denne gang ser bedre ud end tidligere i hans liv, så er han desperat på jagt efter en bolig.

‘Robinson Ekspeditionen’ blev en kort fornøjelse for Allan Sørensen, der røg ud som den første i årets udgave af TV3-programmet. Under ekspeditionen nåede han dog at fortælle om sit hårde liv, der både har budt på kriminalitet, stoffer og fængsel for Allan, som også har levet en del af sit liv som hjemløs.

I mere end 30 år levede han som misbruger, men kriminaliteten lagde han bag sig, da han for 13 år siden blev far til en pige. Stofferne er også væk nu og er blevet erstattet af meditation, mens han også har fået fast tag over hovedet. Det sidste ændrer sig dog om få uger.

– Jeg er på mine grædende knæ over at måtte sige, at den 10/10 er jeg hjemløs. Det gør afsindigt ondt, skriver Allan i et opslag på Facebook.

Allan er derfor på desperat jagt efter en bolig. Det fortæller ‘Robinson’-deltageren, der prøver at holde humøret oppe, til Realityportalen.

– Det er sgu ikke sjovt. Men jeg har prøvet meget i mit liv, og jeg har vendt det til noget bedre. Jeg må bare tro på processen, og det gør jeg også. Det skal nok lykkes at finde noget på et tidspunkt, siger Allan og slår fast, at han ikke frygter, at han ender tilbage i et misbrug denne gang.

– Det er situationer som denne, hvor jeg tidligere ville have faldet tilbage til stofferne. Jeg er før blevet smidt ud af en lejlighed, da jeg var misbruger, og så tog jeg jo bare stoffer og tænkte, at det hele var synd for Allan. Men ikke mere. Det kommer ikke til at ske denne gang. Det er slut, og jeg er stærk, siger Allan, der mediterer ekstra for at bevare roen.

Kræftfremkaldende stoffer

Årsagen til den kommende status som hjemløs er, at det højhus, som Allan i øjeblikket bor i, skal rives ned, fordi der er fundet det kræftfremkaldende stof PCB.

– Jeg har boet der i to års tid på en midlertidig lejekontrakt. Da jeg flyttede ind, vidste jeg godt, at der var snak om, at de skulle rives ned, men folk herude – viceværten og beboere – sagde, at de i ti år havde snakket om, at det skulle rives ned på et tidspunkt, så de forventede ikke, at det ville ske lige med det samme.

– Så jeg vidste godt, at risikoen var der, da jeg flyttede ind for to år siden. Derfor var det selvfølgelig lidt et sats, men dengang boede jeg på et herberg, så en lejlighed var bare så meget bedre end det, og jeg tog derfor chancen, siger Allan.

Én efter én er de omkring 80 lejligheder blevet ryddet, og der er ikke mange tilbage i højhuset, fortæller Allan og beskriver det som et spøgelseshus, han i øjeblikket bor i. På grund af den midlertidige lejekontrakt bliver Allan ikke genhuset og skal altså selv finde en lejlighed, men det har været svære end forventet.

– Vi har ledt i noget tid, men det er ikke nemt at finde noget. Så at jeg nu laver det her opslag på Facebook, det er bare sidste udvej. Jeg håber, det giver noget.

Ikke helt på gaden

Allan kan glæde sig over, at både hans datter og hans forlovede har steder at bo. Datteren bor ved sin mor og er hos Allan hver anden weekend, mens hans forlovede har fået lov til at bo i et værelse i et lille hus i Viby Sjælland. Det er dog så lille, at de ikke begge kan bo der.

– Jeg har også fået tilbudt nogle lejligheder, men der har husdyr ikke været tilladt, så vi kunne ikke have vores hund med. Det er vores lille baby, så den skal vi selvfølgelig have med, siger Allan og fortæller, at han ikke ryger helt på gaden, hvis der ikke dukker en bolig op i løbet af de næste uger.

– Jeg har fået henvendelser fra mange søde venner, og jeg har heldigvis et stort netværk. Jeg kommer i første omgang til at bo på min brors sofa. Det er jo ikke fedt, men det er i det mindste noget, og han har sagt, at når min datter kommer på besøg, så kan han tage hjem til sin mor. Så det hele skal nok gå, og jeg er glad for hans tilbud.

Allan fortæller, at blandt andre Sanne og Malene fra årets udgave af ‘Robinson Ekspeditionen’ har tilbudt ham husly i en periode, hvis det bliver nødvendigt, ligesom andre venner har meldt sig på banen med lignende forslag. Og det varmer hans hjerte.

– Jeg er så taknemmelig over for alle de folk, der har tilbudt mig hjælp. Det betyder meget, fortæller Allan, der dog håber, at der dukker en permanent bolig op.

 

Artiklen er bragt i samarbejde med Realityportalen.