Michael Learns To Rock opløst.

»Jeg vil slet ikke afvise, at »Michael Learns To Rock« engang i fremtiden igen går sammen. Men lige nu brænder jeg mest for at lave en solo-plade. Og så måske én plade mere, inden jeg muligvis drager på turné.«

Forgrundsfiguren, sangeren og musik- og tekstforfatteren i det århusianske soft-pop-rock-succes-band Michael Learns To Rock, MLTR Jascha Richter, 38, er langtfra træt af sit band.

Men gruppens medlemmer har gennem flere år snakket om at give hinanden en pause, så man enkeltvis kan lave noget andet end bløde pop-rock-sange om to menneskers kærlighed. Det til trods for at MLTR globalt har solgt otte millioner plader og MLTR er et af de hotteste live-bands i Østen.

Nu går Jascha Richter solo.

Jascha Richter, der er født i USA af dansk/tyske forældre, kom til Danmark som dreng. Hjemmet var præget af klassisk musik. Og det er inspirationen fra den tid, der nu slår igennem på den solo-plade, som udkommer til april.

»Planet Blue« hedder pladen, som er en musikalsk beskrivelse af jorden og dens befolkning.

»Samtidig med at vores guitarist gerne ville lave noget mere rock-agtigt i et nyt band, så ville jeg gerne lave noget, som jeg selv brænder for. Det er blevet til »Planet Blue«. Alle numrene handler om jorden og menneskets forgodtbefindende på godt og ondt. F.eks. flygtninge, vejrfænomenet El Nino, religion og døden,« forklarer Jascha Richter.

Den nye plade er noget af et musikalsk stilskifte for dig. Kommer du til at savne f.eks. turneerne til Østen?

»Joh, det gør jeg nok, når der er gået nogen tid. Vi har netop i november været i Østen. Og så vil jeg også komme til at savne de danske turneer. Men måske kan jeg komme på turné med de nye plader. Det afhænger af, hvordan de bliver modtaget.«

Du udgiver ikke soloplader for pengenes skyld?

»Jeg gør det, fordi jeg har lyst til det. En trang der ligger dybt i mig. En trang til at være kreativ. Men det er en underlig følelse for mig. Det er nærmest som at starte forfra. Meget spændende,« slutter Jascha Richter.

På den nye plade synger Jascha Richter duet med Louise Ellerbæk. Det sker på nummeret »Respirator«, der er et nummer, der handler om døden.

Om MLTR, der blev opdaget ved en talentkonkurrence i Århus og siden fik hittet »The Actor«, også for altid er død og borte kan kun fremtiden vise.

Foto: Mogens Laier