Remee har en barsk fortid: Hans mor blev myrdet. Adoptivmoderen døde af kræft. Hans biologiske far er også død. 'Der har været så meget død omkring mig, at mit liv kunne være gået grueligt galt,' har han sagt i et sine mere stille og eftertænksomme øjeblikke.

Remee, 33, er en vaskeægte succesdreng - en af Europas p.t. mest hotte sangskrivere og nu også tv-stjerne, hvor mere end 1,8 mio. seerne hver fredag ser ham som X Factor-dommer.

Remee har al mulig grund til at smile. Millionerne ruller ind fra alverdens pladeproducenter som betaling for de mange danse-sikre hits. Også privat ser det ud til at glide let og ubesværet - med en smuk kæreste, en køn datter, luksus-villa og sportsvogn i garagen.

Så lyst og lykkeligt har hans liv dog langtfra altid formet sig.

Hans livs helt store sorg har været, at både hans biologiske mor og hans adoptivmor døde alt, alt for tidligt. Hans start i livet forekom nærmest mareridtsagtig:

Hensyn til familien
- Min biologiske mor blev faktisk myrdet. Men jeg har meget svært ved at skulle tale om det offentligt - at gå i for mange detaljer med det. Det gør ondt, og jeg har også et hensyn at tage til min familie, ikke mindst min datter, siger Remee, der stadig forsøger at komme til bunds i, hvad der præcis skete med hans biologiske mor.

Mordet er stadig et delvist mysterium.

Før sin tragiske død for en morders hånd kæmpede Remees mor med alvorlig psykisk sygdom. Hun havde alvorlig skizofreni og var afhængig af medicinsk behandling.

Remee sagde i et interview i B.T. for nogle år siden bl.a.:

- Der stod i avisen, at hun var meget intelligent. Når jeg nu taler om det, har jeg svært ved at se, hvor låget skal lægges. Men det er enormt vemodigt at tænke på - en ensom følelse. Det er meget sørgeligt, men jeg har ikke rigtig dealet med det endnu.

Afleveret hos politiet
Remee husker absolut intet om sin dræbte, biologiske mor. Han var kun tre måneder gammel, da hun - allerede hårdt angrebet af sygdom - valgte at aflevere sin lille søn på en politistation i København. Hun magtede ikke at give ham den nødvendige kærlighed og pleje. Moderen fødte også et andet barn, hvis skæbne Remee ikke kender til.

Som et-årig blev han adopteret af en familie i Solrød Strand, og her voksede han op med sit borgerlige navn Mikkel Sigvardt. Her fik han også to halvsøskende.

- Mine søskende er henholdsvis 11 og 13 år ældre end mig, og vores mor var fantastisk elskelig. Hun var så stort et overskudsmenneske, og hun også havde plads til mig. Hun passede på alle andre end sig selv - blandt andet fungerede hun også som aflastning for to autistiske børn, fortæller Remee.

Far var musiker
Som 19-årig fik Remee for første gang kontakt med sin biologiske far, der var fra Caribien og en meget ivrig og dygtig musiker. Han nåede at få et tæt forhold til ham, inden han for nu otte år siden døde af et hjertetilfælde.

- Han var en fantastisk mand, som elskede musik. Så musikaliteten har jeg helt klart fra ham, har Remee fortalt.

Via sin biologiske far fik Remee kontakt til hele fem søskende, som faderen nåede at sætte i verden.

Hans højtelskede adoptivmor døde af kræft for nu seks år siden. Sorgen over at have mistet hende har i en lang periode taget rigtig hårdt på den eller så glade sangskribent og musiker:

- Hun gav mig grænseløs kærlighed og tryghed som barn, siger han.

Andre læser også