X Factor-dommeren husker tydeligt sine unge dage, hvor han fik et 'nej' fra en stor producer. Nu sidder han selv med magten i DRs nye talentshow

- Det er vigtigt at være realistisk, om hvad det her handler om, siger Remee til bt.dk om 'X Factor' - programmet, hvor 1500 håbefulde deltagere forsøger at komme til tops på pophimmelen.

- Deltagerne skal kende til, hvad der sker, hvis de får succes, men også hvis det flopper. Det er helt essentielt at få formidlet, siger den garvede producer og sangskriver.

Og netop ansvaret er han meget bevidst om. I de tidlige 90ere, da Remee endnu var en teenager, løb han på sin første store lærestreg i musikbranchen. En lærestreg, han i dag er glad for, han fik, men som dengang gjorde ondt og satte sig dybt i ham.

Produceren og pladeskabsejeren Kenneth Bager havde arrangeret for Remee at komme med på en større turné, hvor han skulle 'rejse verden tynd og blive den helt store stjerne.'

- Jeg var med i 'Dr. Baker' og fik at vide, at jeg skulle på den her kæmpe, kæmpe turné og lave kassen. Indtil lige pludselig, hvor det var tre uger siden, den turné skulle være gået i gang, siger han og kigger ned i bordet.

- Så ringer jeg og spørger og finder ud af, at jeg er blevet taget af plakaten... men jeg skulle selv ringe at spørge, fortæller han med pointen hængende lidt i luften.

Remee understreger, at han selv bruger sin erfaring, når han nu skal tage ansvaret for de mange håbefulde unge.

Kenneth Bager ville hjælpe
Kenneth Bager selv husker godt situationen og fortæller, at Remee skulle have lidt luft til at tænke sig om, og det var derfor, han blev fjernet fra programmet.

- Jeg husker ikke præcist, om det var en plade eller en turné, han ikke kom med på. Jeg mener, det var en plade. Han var ung og ville bare rykke, og han var jo et kæmpe talent, siger Kenneth Bager og fortæller om sine overvejelser dengang, som Remee nu selv sidder med i 'X Factor'.

- Men jeg kan huske, at jeg tænkte, at nu skulle han lige først lære at styre, hvilken vej han ville gå. Han skulle passe på, det ikke gik for stærkt for ham. Dengang var det af respekt for hans talent, det var vigtigt, at Remee havde tid til at tænke sig om.

LÆS MERE I DET STORE INTERVIEW MED REMEE - KØB B.T. I DAG